11. července 2018 • 10:45

Legendární kouč Capello o Ronaldovi: Do Itálie jde genialita

Autor: apr, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Geniální tah od Juventusu, tak hodnotí příchod Cristiana Ronalda do „staré dámy“ bývalý trenér Realu Madrid i Juventusu Fabio Capello. Zároveň dodává, že to není přínos pouze pro Juventus, ale pro celou Serii A a italský fotbal.



„Do Juventusu a do Itálie přichází ztělesněná genialita. Příchod Cristiana Ronalda je důležitý jak pro klub, tak pro italský fotbal. Je to skvělá investice i vzhledem k tomu, že jeho příchod pomůže klubu po finanční stránce. Cristiano je totiž stroj na výrobu peněz,“ uvedl Fabio Capello pro Sky Sport Italia.

72letý kouč zná dobře oba kluby, mezi nimiž proběhl obchod, v obou totiž trénoval (Juventus 2004-2006, Real Madrid 1996-1997 a 2006-2007). S Ronaldem ale nikdy v minulosti nepracoval.

„V Juventusu se podle mě posune z křídla na hrot, což pro něj bude mnohem jednodušší post, který mu dává řadu možností. Ronaldo je profesionál každým coulem. Skvěle se stará o své tělo a nepochybuji, že by měl nějaké problémy, co se týče kondice,“ tvrdí Capello.

„Abych byl upřímný, tak jsem tomu, že by ho Juventus mohl z Realu získat, moc nevěřil. Musím pochválit Andreu Agnelliho a Beppe Marottu, protože získat Ronalda znamená převrat ve světovém fotbalu. Jeho příchod navíc otevírá dveře do Serie A i pro další hvězdy, které budou šampiona následovat,“ prozradil svá očekávání.

Nadšený z příchodu Ronalda je i legendární hráč Juventusu Alessandro Del Piero. "Je to skvělé pro Juve i italský fotbal. Obrovská událost pro celé město. Po celém světě se nyní o Juventusu mluví způsobem, jak už dlouho ne. Nebude to mít ale vliv jen ekonomický, Ronaldo přináší i neskutečnou chuť po vítězství. Chce být ten nejlepší a přenese to na ostatní," očekává dlouholetý kapitán Juventusu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud