23. prosince 2019 • 13:15

Ronaldo neumí prohrávat!? Po šesti letech ztratil finále a sundal medaili

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obdivovaný velikán, rozený vítěz. Legenda. Cristiano Ronaldo nebere nic jiného, než první místa. V neděli ale s Juventusem narazil. Ve finále italského Superpoháru zdolalo úřadujícího šampiona římské Lazio (3:1). Když si portugalský bombarďák převzal stříbrnou medaili, po předání ji okamžitě sundal z krku. Frustrace bya patrná, což zaznamenali fanoušci po celém světě.



V Saúdské Arábii musel Ronaldo kousat porážku Juventusu 1:3 nad Laziem, v Rijádu rozhodl gólem na 2:1 v 73. minutě Senad Lulič. Utkání plné šancí gólově zakončil v nastavení z přímého kopu výstavní trefou o břevno střídající Danilo Cataldi.

Hlavní opora Juventusu evidentně není fanouškem stříbra. Medaili, kterou Ronaldo obdržel při slavnostním ceremoniálu, téměř okamžitě strhl z krku a schoval do dlaně. Druhá místa jeden z nejlepších fotbalistů historie nebere, doma si ji ve vitríně těžko vystaví.

Výjimečný fotbalista je zvyklý závěrečné zápasy vyhrávat. Porážku ve finále zažil po 14 zápasech, ve kterých se radoval a slavil vítěznou trofej. Cristianova šňůra trvala dlouhých šest let.

Brzy 35letý fotbalista na konci roku nabral skvělou formu. V šesti prosincových zápasech nastřílel šest gólů, celý svět ohromila především jeho fascinující hlavička na hřišti Sampdorie Janov. Ronaldo se odrazil do úctyhodné výšky, hlavu měl v době zakončení nad břevnem - podle propočtů ve výšce 2,56 metrů!

Zklamaný útočník Juventusu Cristiano Ronaldo sundavá stříbrnou medaili po prohře ve finále italského Superpoháru
Zklamaný útočník Juventusu Cristiano Ronaldo sundavá stříbrnou medaili po prohře ve finále italského Superpoháru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud