22. června 2021 • 17:45

Plavšič po italsku? Opora AC Milán zadarmo do Interu, nahradí Eriksena

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Létem 2021 zatím hýbají volné přestupy. Depay, Wijnaldum i Donnarumma se přesouvají po koncích smlouvy. Velký poprask vyvolal v Česku Srdjan Plavšič, který se po vypršení kontraktu se Spartou upsal Slavii. Podobnou situaci teď zažívají i dva velkokluby v Itálii. Mezi milánskými rivaly se bez přestupové částky přesouvá Hakan Calhanoglu.



Turci na EURO po třech prohrách vyhořeli, neprosadila se ani jejich hvězda Hakan Calhanoglu. Šikovný záložník, který je známý jako expert na standardní situace, řešil v hlavě úplně jiné starosti. Po konci smlouvy v AC Milán, kde strávil čtyři sezony, se totiž přesunul k nenáviděnému rivalovi, Interu.

Calhanoglu se loučil s fanoušky AC videem, které nebylo úplně vřele přijato...

O tom, že k pikantnímu transferu dojde, psal jako první tradičně dobře informovaný Fabrizio Romano, pár hodin poté vše potvrdil sám hráč v tureckých médiích. V úterý ráno u nového zaměstnavatele prošel zdravotní prohlídkou a podepsal tříletý kontrakt. AC Milán, za které nastřílel 22 ligových branek za 4 sezony, za něj neuvidí ani vindru.

Jak informují italská média, Calhanogla přesvědčily lepší peníze. Zatímco AC nabídlo mzdu 4 miliony eur za rok a půlmilionový podpisový bonus, Inter zaplatí o milion více a bonus zdvojnásobí. Turecký špílmachr má nahradit Christiana Eriksena, jehož pokračování v Itálii je po kolapsu na hřišti nejisté. I kdyby se rozhodl hrát fotbal dál, kardioverter-defibrilátor, který mu hlídá srdeční rytmus, není v Serii A pro hráče povolen.

FAKTA EURO 2021: Pocta Eriksenovi, Poulsenův druhý nejrychlejší gól historie
Video se připravuje ...

Seznam hráčů, kteří nastoupili za Inter i AC je poměrně dlouhý a jsou na něm slavná jména jako Ibrahimovic, Pirlo, Balotelli, Seedorf či Davids. Většina z nich ale mezitím působila jinde, málokdo přestoupil přímo. Naposledy tak v roce 2012 učinil Antonio Cassano. Nejslavněším přímým přesunem je nejspíš zmíněný Andrea Pirlo, který opouštěl Inter jako nepotřebný hráč a v AC se z něj stala legenda.

Kromě Calhanogla opouští "rossoneri" stejným způsobem i jednička Gianluigi Donnaruma. Reprezentační gólman by měl podepsat jako volný hráč v PSG.

Inter Milán Vše o klubu ZDE

Logo přestupů Fotbalové přestupy online >

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud