20. dubna 2010 • 15:47

Za provokace zaplatí Totti půl milionu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán fotbalistů AS Řím Francesco Totti musí zaplatit pokutu 20 tisíc eur (zhruba půl milionu korun) za nevhodné gesto vůči hráčům konkurenčního Lazia v nedělním městském derby.



Ve vypjatém duelu zvítězil hostující AS 2:1 a Totti palcem dolů výmluvně naznačil, že Laziu hrozí sestup z nejvyšší soutěže.

Totti se za své chování sice omluvil, gesto ale podle něj nepřekročilo meze tradičního hecování mezi soupeři. Stejného názoru rozhodně nebyl kouč soupeře Edy Reja, jenž požadoval pro Tottiho desetizápasový distanc.

Jeho nesportovní gesto odstartovalo drobnou šarvátku na hrací ploše a přispělo i k dalším násilným incidentům mimo stadion.

Také oba kluby dostaly peněžité pokuty ve výši 40 tisíc eur za problémy s fanoušky. Lazio bylo potrestáno i za rasistické pokřiky z hlediště na adresu brazilského obránce Juana.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud