29. července 2013 • 14:34

Útočník = ohrožený druh. V Bayernu vymírá, Guardiola zavádí novoty

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočníci v Bayernu Mnichov začínají cítit, že pro ně není místo. A jednoho z nich (Maria Mandžukiče) to pořádně štve! Během střídání chladně prošel kolem trenéra Josepa Guardioly. Byli od sebe půl metru, ale ani se na sebe nepodívali. Co to znamená? Možná to je konec klasických útočníků, diskutují Němci.



Oční kontakt? Žádný. Podání ruky? Vůbec! Guardiola se „schoval“ pod dlaní a Mario Mandžukič jen prošel kolem. Podivného střídání si všimlo celé Německo. Je Mandžukič naštvaný? Zřejmě ano. Nálada sedmadvacetiletého fotbalisty prý už dlouho není optimální. Obává se, že pro něj není v plánech Guardioly místo.

Proti Dortmundu v německém Superpoháru sice nastoupil v základní sestavě, když se ale v 75. minutě pakoval ze hřiště, pochopil, že to mohlo být naposledy…

„Jejich vztah asi nebude žádná idylka,“ spekulují němečtí novináři. Údajně mu nepomůže ani patnáct ligových branek z minulé sezony. Ani fakt, že byl ústřední postavou Bayernu ve finále Ligy mistrů.

Všichni hráči s příchodem Guardioly začali od nuly. A ten si buduje svůj tým, který zapadne do herního stylu bez klasických útočníků. Ti jsou tak v Bayernu ohroženým druhem a na pokrají vyhynutí. Ex-trenér Barcelony plánuje, že pozici středního útočníka obsadí záložníky. Což se nemůže Mandžukičovi zamlouvat. Pochopitelně.

Koho chce Guardiola vysílat na hrot? V přípravě proti Barceloně zde nastoupil Arjen Robben, typické křídlo. Sázet chce i na Thomase Müllera, to je asi nejlogičtější alternativa, ale také na Francka Ribéryho či Maria Götzeho, až bude fit. Bude však Guardiolův styl fungovat?

Změny vysvětlují prodej Maria Gomeze do Fiorentiny, za kterého Bayern ani nesháněl náhradu. V týmu si ponechal pouze dva klasické (a zkušené) forvardy – Mandžukiče a Pizarra.

Arjen Robben dal oba góly Bayernu v bitvě o německý Superpohár do sítě Dortmundu, nebylo to ale nic platné, tým BVB vyhrál 4:2 a dostal Guardiolův Bayern na lopatky
Arjen Robben dal oba góly Bayernu v bitvě o německý Superpohár do sítě Dortmundu, nebylo to ale nic platné, tým BVB vyhrál 4:2 a dostal Guardiolův Bayern na lopatky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud