14. listopadu 2013 • 15:10

Ribéry se naštval na novináře: Ronalda a Messiho chcete víc než mě!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle mnohých to má být právě ON, kdo vystřídá Lionela Messiho na fotbalovém trůnu. Franck Ribéry patří mezi žhavé kandidáty na Zlatý míč FIFA. Záložníka Bayernu mrzí, že velkou podporu nemá doma ve Francii. Když novináři začali otázku tím, že je outsiderem prestižní ankety, pořádně se zlobil.



Třicetiletý křídelník odehrál mimořádný rok. S Bayernem slavil tři trofeje, patřil k nepostradatelným pilířům hvězdného souboru. Stílel góly, přihrával, kličkoval, stal se jasně největší osobností týmu. Na vlastní kůži to na podzim v Lize mistrů poznali i plzeňští fotbalisté, které na Bayernu "přivítal" dvěma zásahy.

Jenže bude to stačit? Ve hře o Zlatý míč, který dostává nejlepší fotbalista světa, jsou další těžké váhy. Čtyřnásobný majitel trofeje Lionel Messi, predátor a ničitel všech soupeřů Cristiano Ronaldo nebo neuhlídatelný Zlatan Ibrahimovic.

Robéryho vytočilo, že doma ve Francii jeho šancím příliš nevěří. "Já že jsem outsider na Zlatý míč? Možná bych si zasloužil víc podpory," citoval jeho nazlobená slova francouzský Le 10 Sport. "Mám dojem, že lidé ve Francii dávají přednost Messimu a Ronaldovi. Moc by mě zajímalo, čím to je," dodala hvězda Bayernu Mnichov.


Poslední čtyři roky vládne světovému fotbalu Lionel Messi, mnoho expertů ale soudí, že pátý triumf letos nepřidá. Pole se otevírá ostatním, nejspíš se rozhodne mezi dvojicí Cristiano Ronaldo a Franck Ribéry.

"Měl jsem velmi povedený rok 2013. Předváděl jsem vyrovnané výkony, vyhrál hodně trofejí. Získat Zlatý míč by znamenalo obrovskou čest pro mě, mé děti i celou rodinu," neskrýval vítězné ambice Ribéry.

Francouzský záložník už letos ovládl anketu o nejlepšího fotbalistu působícího v Evropě, teď by rád získal i druhý individuální primát.

Ve hře ale není sám, výjimečný rok měl i Cristiano Ronaldo. Kdo se nakonec bude smát na závěrečném vyhlášení? 

Guardiola byl i na konci tréninku v dobré náladě, s Francouzem Ribérym mířili do šaten v družném hovoru plném vtípků.
Guardiola byl i na konci tréninku v dobré náladě, s Francouzem Ribérym mířili do šaten v družném hovoru plném vtípků.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud