27. ledna 2014 • 16:51

V Hamburku to po debaklu vře. Drobný navíc dostal hloupý gól

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Mohl zabránit gólu a odvrátit debakl? Český reprezentační brankář Jaroslav Drobný má za sebou hodně černou neděli. V zápase se Schalke 04 nahradil zraněnou jedničku Reného Adlera a třikrát tahal balon ze sítě. Mnozí mu vyčítají především druhou inkasovanou branku a jeho nešťastné vyběhnutí. Neoddiskutovatelný je však špatný výkon celého týmu, který propadl na celé čáře.



MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 1. • 17:30
Hamburger SV
Hamburger SV
0:3
ONLINE
26. ledna
17:30
FC Schalke 04
FC Schalke 04
Góly

Domácí:

Hosté: 34. Huntelaar, 53. Farfán, 56. Meyer

Sestavy

Domácí: Drobný – Lam (32. Diekmeier), Westermann, Tah, Jansen – Arslan, Badelj, Iličević (66. Zoua), van der Vaart (C), Çalhanoğlu – Lasogga (24. John).

Hosté: Fährmann – Učida (81. Hoogland), Matip, Santana, Kolasinac – K-P. Boateng, Neustädter, Farfán, Meyer, Fuchs (75. Goretzka) – Huntelaar (C) (73. Szalai).

Náhradníci

Domácí: Neuhaus, Diekmeier, Sobiech, Jiráček, Zoua, Bouy, John

Hosté: Hildebrand, Hoogland, Papadopoulos, Goretzka, Obasi, Szalai, Sobottka

Karty

Hosté: Učida, Huntelaar

Rozhodčí

Sippel – Leicher, Schüller.

Stadion

Imtech Arena (Hamburg)

Návštěva

49457 diváků

Drobný odcházel ze hřiště zdrcený. Stejně tak jeho spoluhráči. Hamburk utrpěl drtivou porážku 0:3 a do jarní části sezony vstoupil prachbídně. Velké plány se náhle rozplynuly.

„Máme strach,“ bije na poplach vedení klubu. Mluví o strachu ze sestupu, který teď Hamburku reálně hrozí. „Musíme si přiznat, že hrajeme o udržení. Naším úkolem je, abychom to začali řešit. Tohle nesmíme dopustit,“ bouchl do stolu Marcell Jansen, obránce HSV.

Byl to právě on, kdo nechal Drobného na holičkách. V 53. minutě odmítl odehrát do bezpečí nakopnutý balon a spoléhal se na českého brankáře. Ten okamžitě pelášil proti míči, vyběhl daleko z branky. Jenže k balonu se nedostal včas. Těsně předtím do něj jemně ťuknul Jefferson Farfán ze Schalke a skóroval do prázdné branky.

VIDEO | Podívejte se na druhý gól Schalke

„Bylo to katastrofální! Hamburku to vzalo poslední naději na zvrat,“ píše německý list Hamburg Morgenpost. Ale opravdu šlo o chybu Drobného? Podporu našel u vedení klubu. „Jako obránce musím míč odehrát do bezpečí. Nemůžu přece čekat, že brankář vyběhne 35 metrů ven z branky,“ prohlásil sportovní ředitel klubu Oliver Kreuzer.

Jinak ale kritizuje celý tým za mizerný výkon a nebojí se ostrých slov. „Před prvním gólem měl Farfán dvě tři sekundy času na to, aby odcentroval. Naši hráči u něj stáli a jen se dívali. To bych přece radši zabil svou tchyni, než abych inkasoval takovou branku,“ zlobil se.

Zmíněný gól vstřelil uzdravený útočník Klaas-Jan Huntelaar, který se vrátil na hřiště po pěti měsících. Využil chyby obránců a ve 34. minutě otevřel skóre. Drobný byl v tomto případě bez šance. Hlavička nizozemského gólostroje byla nechytatelná.

VIDEO | Sestřih Hamburk - Schalke 0:3

„Náš výkon byl špatný. Jsem zklamaný. V rozhodujících chvílích jsme dělali zásadní chyby,“ čertil se trenér Bert van Marwijk, který se ani nedivil fanouškům, že ze stadionu odcházeli už po hodině hry. „Naprosto je chápu. Já bych šel ještě dřív!“

Velký vliv na hru Hamburku měly také dvě předčasná střídání. Kvůli zranění opustili plochu už v prvním poločase Lasogga a Lam. „Samozřejmě, že nám to nepomohlo. Ale upřímně? Hráli jsme neuvěřitelně špatně. Dopředu jsme byli nuloví, na branku vystřelili poprvé až v 80. minutě. Všechno, o co jsme se pokusili, se pokazilo,“ kroutí hlavou obránce Heiko Westermann. „Představovali jsme si to jinak. Nehráli jsme dobře, dělali chyby. Musíme na tom zapracovat,“ doplnil Dennis Diekmeier.

Hamburk se po prohře 0:3 krčí na šestnácté barážové příčce, od posledního místa ho dělí jen čtyři body. A tudíž záchrana v bundeslize se stala cílem číslo jedna. „Situace je nebezpečná,“ potvrzuje ředitel Kreuzer. „Všem je jasné, o co nám jde. Teď se budou počítat hlavně body, body, body!“ dodává Westermann.

Záložník Petr Jiráček se za celý zápas na hřiště nedostal a proseděl ho na lavičce náhradníků. Po propadáku se Schalke by se ovšem mohl podívat na hřiště v příštím utkání s Hoffenheimem, který je jen dva body před HSV.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud