25. prosince 2017 • 14:50

TOP 5 zákroků Jiřího Pavlenky v Brémách: Reflexy i působivé skoky

Autor: Ondřej Karel
Vstoupit do diskuse
0
  • Jiří Pavlenka předvedl parádní výkonJiří Pavlenka předvedl parádní výkonFOTO: profimedia.cz

    Střela z malého vápna, pumelice zpoza šestnáctky, ale i vychytralý lob. Jiří Pavlenka má v Brémách práce nad hlavu. Přesto si vede nad očekávání, vždyť na podzim nastoupil do všech 17 ligových utkání a několikrát si některý z jeho kousků našel cestu do výběru TOP 5 nejlepších zákroků kola. Oficiální stránky Werderu napočítaly českému legionáři 76 zásahů, my jsme pro vás vybrali nejlepších pět.

  • 16. 12. proti Mohuči

    NEJ zákroky bundesligy: Pavlenka bodoval pohotovou reakcí nohou
    Video se připravuje ...

    Poslední utkání roku mělo zvláštní náboj. Šestnácté Brémy přivítaly o příčku lépe postavenou Mohuč a pro oba celky by neúspěch znamenal přezimování na místě zaručujícím baráž o záchranu. Utkání skončilo 2:2, což bylo vzhledem k průběhu pro domácí obrovské zklamání. Útěchou fanouškům ale mohl být snad jen další skvělý výkon českého legionáře. Pavlenka se vyznamenal především za stavu 2:0, když fantastickým reflexem vytrčil nohu a zabránil snížení. Alespoň na chvíli.

  • 3. 11. proti Frankfurtu

    NEJ zákroky bundesligy: Vytáhl se Pavlenka, nejlepší zákrok předvedl Hrádecký
    Video se připravuje ...

    Odchovanec ostravského Baníku byl oporou i v utkáních, kdy se jeho tým trápil. Proti Frankfurtu musel čelit nebezpečnému voleji zpoza šestnáctky. Rodák z Hlučína ovšem využil každý ze svých sto devadesáti šesti centimetrů a téměř neznatelnou tečí vytáhl projektil mimo tři tyče.

  • 23. 9. proti Freiburgu

    NEJ zákroky bundesligy: Pavlenka krásně vyškrábl míč v letu pod břevnem
    Video se připravuje ...

    Svou výšku využil i v utkání s Freiburgem, ve kterém Brémám zachránil alespoň bod za bezbrankovou remízu. Udržet čisté konto ale neměl vůbec jednoduché. Slabou střelu zpoza vápna nebezpečně tečoval útočník soupeře a místo rutinního zákroku musela bývalá slávistická jednička vytáhnout pořádné eso z rukávu. Podařilo se a byla z toho další hvězdná chvilka českého brankáře.

  • 25. 11. proti Lipsku

    NEJ zákroky bundesligy: Zaujal Horn z 1. FC Köln i Pavlenka v Lipsku
    Video se připravuje ...

    Nad tím, co gólman Brém předvedl proti Lipsku, zůstával rozum stát. Tohle že je nováček v bundeslize? Tato otázka byla na místě. Pětadvacetiletý sympaťák zkušeně ustál situaci až do poslední chvilky a vše vyšperkoval reflexivní parádou proti zakončení Diega Demmeho. Porážku Werderu tím ale neodvrátil, utkání skončilo 0:2.

  • 30. 9. proti Hamburku

    NEJ zákroky bundesligy: nejvíc zaujal Pavlenka, skvělý reflex ukázal brankář Dortmundu
    Video se připravuje ...

    Pořádně rychlé nohy ukázal Jiří Pavlenka v konfrontaci s André Hahnem. Útočník Hamburku se dostal za obranu Werderu a z hranice velkého vápna se pokusil překvapit vyběhnuvšího Pavlenku lobem. Český gólman se ale zaskočit nenechal a především díky skvělému předvídání situaci zvládl. „Severské derby“, jak je utkání s Hamburkem přezdíváno, tak skončilo bez branek a o hrdinovi hostujících fanoušků nebylo sporu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud