26. února 2018 • 22:50

SESTŘIHY: Poslední Kolín vyhrál v Lipsku, Pavlenka vynuloval Hamburk

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bayernu Mnichov teprve podruhé v sezoně německé ligy nedali gól, když nevyzráli na obranu Herthy Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě. Po remíze 0:0 tak skončila série deseti ligových výher Bayernu, trvající od listopadu. Nadále však jasně vede tabulku, má náskok 20 bodů před druhým Dortmundem. Důležitou výhru slaví Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie, jejichž Brémy zdolaly Hamburk 1:0. Doma naopak ztratil Hoffenheim, zatímco Frankfurt nevyužil možnost zaútočit na druhé místo, když padl ve Stuttgartu. Duel dvou týmů s pohárovými ambicemi dopadl lépe pro Schalke, které zvítězilo 2:0 na hřišti Leverkusenu. Poslední Kolín zaskočil favorita z Lipska a z jeho hřiště veze tři body za výhru 2:1. Dortmund v dohrávce remizoval doma s Augsburgem 1:1 a po 24. kole německé ligy ztrácí na druhém místě tabulky na vedoucí Bayern Mnichov 19 bodů. Augsburg bodoval po dvou porážkách a posunul se na osmé místo.



Góly

Domácí: 16. Reus

Hosté: 73. Danso

Sestavy

Domácí: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos, Toprak, Schmelzer (C) – G. Castro (62. Dahoud), Weigl – Reus (77. Pulisic), M. Götze, Schürrle – Batshuayi.

Hosté: Hitz – Framberger (56. Heller), Danso, Hinteregger, Max – Morávek (77. Parker), R. Khedira – Schmid, Ku (C), Caiuby (90+2. Kačar) – Gregoritsch.

Náhradníci

Domácí: Weidenfeller, Zagadou, Şahin, Isak, Akanji, Dahoud, Pulisic

Hosté: Luthe, Heller, Parker, Janker, Kačar, Córdova, Jakob

Karty

Hosté: Morávek, Parker, Caiuby

Rozhodčí

Gräfe – Kleve, Sinn

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Domácí Borussia se dostala do vedení po rychlém útoku, který v 16. minutě zakončil Reus. Hosté ale v 73. minutě vyrovnali, když se po rohovém kopu prosadil neobsazený devatenáctiletý Rakušan Danso. Krátce nato musel v týmu Augsburgu střídat zraněný český záložník Morávek.

SESTŘIH: Dortmund - Augsburg 1:1. Borussia ztrácí na Bayern 19 bodů
Video se připravuje ...

Dortmund bodoval podeváté v řadě. Augsburg se stejně jako v minulém kole musel obejít bez zraněného nejlepšího střelce Finnbogasona, který v této sezoně dal 11 branek.

Na domácí zápas Dortmundu dorazilo 54.300 diváků, nejméně za posledních dvacet let. Mnozí fanoušci nepřišli na protest proti tomu, že bundesliga zařazuje do programu pondělní utkání.

Góly

Domácí: 5. Augustin

Hosté: 70. Koziello, 77. Bittencourt

Sestavy

Domácí: Gulácsi – Klostermann, Orban, Upamecano, Bernardo – Sabitzer, Kampl, Forsberg (71. Demme), Lookman (60. Y. Poulsen) – Augustin (69. Werner), Bruma.

Hosté: T. Horn – F. Sörensen, Meré, Heintz, Hector – Risse, Höger, Koziello (88. Lehmann), J.-K. Horn (61. Bittencourt) – Terodde, Osako (82. S. Özcan).

Náhradníci

Domácí: Mvogo, Demme, Ilsanker, Konaté, Poulsen, Schmitz, Werner

Hosté: Kessler, Bittencourt, Jojić, Lehmann, Maroh, Özcan, Pizarro

Karty

Domácí: Kampl

Hosté: Höger

Rozhodčí

Harm Osmers – Florian Heft, Thomas Gorniak

Stadion

Red Bull Arena, Lipsko

Lipsko vedlo nad Kolínem od páté minuty po Augustinově dorážce a v prvním poločase mělo převahu. Po změně stran se však hosté vzchopili, brankami Koziella a Bittencourta otočili skóre a došli si pro první výhru po čtyřech zápasech. Lipsko doma prohrálo teprve podruhé v sezoně, kromě Kolína jej porazila pouze berlínská Hertha.

SESTŘIH: Lipsko - Kolín 1:2. Poslední hosté zaskočili favorita na jeho hřišti
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 11. Burgstaller, 89. Bentaleb

Sestavy

Domácí: Leno – Jedvaj (71. Kießling), P. Retsos, S. Bender, Wendell – Aránguiz, Kohr – Brandt (71. Bellarabi), Havertz, Bailey – Volland (62. Alario).

Hosté: Fährmann – Kehrer, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Goretzka (66. Bentaleb), Meyer (49. Stambouli), Oczipka – Embolo, Di Santo, Burgstaller (49. Harit).

Náhradníci

Domácí: Baumgartlinger, Kießling, Özcan, Bellarabi, Henrichs, Frey, Alario

Hosté: Bentaleb, Konopljanka, Stambouli, Pjaca, Schöpf, Nübel, Harit

Karty

Domácí: Kohr, Kohr, P. Retsos, Alario

Hosté: Burgstaller, Meyer, Embolo, Harit

Rozhodčí

Siebert – Seidel, Neitzel

Stadion

BayArena, Leverkusen

Návštěva

30 210 diváků

Schalke mělo už ve 100. bundesligovém utkání po sobě v brance gólmana Ralfa Fährmanna, který jubileum oslavil čistým kontem. Navíc se jeho kolegové dvakrát prosadili. Už v 11. minutě našel Caligiuri dalekonosným pasem Burgstallera, který se trefil přesně k tyči a ukončil 527 minut trvající ligový gólový půst.

Další komplikace pro domácí přišla v 38. minutě, když byl po druhé žluté kartě vyloučen středopolař Kohr. Definitivní pojistku pro hosty přidal v závěru Bentaleb, který proměnil pokutový kop, nařízený po Retsosově zákroku na unikajícího Embola.

SESTŘIH: Leverkusen - Schalke 0:2. Hosté využili dlouhou přesilovku
Video se připravuje ...

Sestavy

Domácí: Ulreich – Rafinha, Süle, Hummels, Alaba – T. Müller (C) (72. Wagner), Javi Martínez, Th. Alcântara (76. Arturo Vidal) – Robben, Lewandowski, Ribéry (69. Coman).

Hosté: Almenning Jarstein – Pekarík (C), Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Lustenberger, Lazaro – Leckie, Darida, Kalou (81. Duda) – Selke (72. Esswein).

Náhradníci

Domácí: Starke, Wagner, Bernat, Rudy, Vidal, Tolisso, Coman

Hosté: Kraft, Skjelbred, Esswein, Duda, Mittelstädt, Weiser, Dardai

Rozhodčí

Winkmann – Bandurski, Blos

Stadion

Allianz Arena, München

Bayern Herthu přehrával, držel míč 76 procent času, ale proti velmi dobře pracující soupeřově obraně se těžko prosazoval. Měl jen pět přímých střel na branku a v největší šanci selhal Franck Ribéry, který po přihrávce Arjena Robbena v ideální pozici přestřelil.

Neprosadil se ani Robert Lewandowski, který se trefil ve všech předchozích 11 domácích zápasech. Bayern tak poprvé od května 2015 a po 46 zápasech nedal doma gól. V této sezoně dosud neskóroval v lize jen v září v Hoffenheimu.

SESTŘIH: Bayern - Hertha 0:0. Darida slaví bod, domácí ztratili poprvé od listopadu
Video se připravuje ...


Góly

Domácí: 86. van Drongelen (vl.)

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – Bargfrede (90+2. Gondorf) – Junuzović (C) (84. Jóhannsson), M. Eggestein, Delaney, Kainz (73. Belfodil) – M. Kruse.

Hosté: Mathenia – Sakaj (C), Papadopoulos, van Drongelen, Santos – G. Jung (90. Arp), Walace – Hahn, Hunt, Kostić – Jatta (77. Wood).

Náhradníci

Domácí: Drobný, Bauer, Belfodil, Jóhannsson, Gondorf, Rašica, Langkamp

Hosté: Ambrosius, Arp, Diekmeier, Mavraj, Pollersbeck, Salihović, Wood

Karty

Domácí: Augustinsson

Hosté: Jatta

Rozhodčí

Stadion

Weserstadion, Bremen

Z cenné výhry se radovali čeští reprezentanti Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie, kteří pomohli Brémám porazit 1:0 úhlavního rivala z Hamburku. Pavlenka udržel sedmou nulu v sezoně, a tak o osudu utkání rozhodl čtyři minuty před koncem vlastní gól Ricka van Drongelena, který si ve snaze zabránit gólu srazil míč do branky.

Brémy se po šesté výhře v sezoně vzdálily předposlednímu Hamburku už na devět bodů a udělaly důležitý krok k záchraně.

SESTŘIH: Brémy - Hamburk 1:0. Pavlenka má další nulu, Gebre Selassie hrál celý zápas
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 57. Kramarić

Hosté: 66. Petersen

Sestavy

Domácí: Baumann – Akpoguma (82. N. Schulz), Vogt, Hübner – Gnabry, Žulj (62. Rupp), Grillitsch, Geiger, Kadeřábek – Szalai (71. Uth), Kramarić.

Hosté: Schwolow – Stenzel, Gulde, Söyüncü, Günter – Höler (76. Ravet), Abraši, Koch, Terrazzino (59. Kath) – Haberer (90+2. Kleindienst), Petersen.

Náhradníci

Domácí: Bičakčić, Rupp, Schulz, Zuber, Amiri, Uth, Stolz

Hosté: Lienhart, Ravet, Kübler, Schuster, Kleindienst, Kath, Gikiewicz

Karty

Domácí: Geiger

Hosté: Haberer

Rozhodčí

Dingert – Christ, Gerach

Stadion

WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim

Hoffenheim doma dnes remizoval 1:1 s Freiburgem, u čehož byl v domácím dresu po celé utkání reprezentační bek Pavel Kadeřábek. Domácí poslal do vedení z přímého kopu Andrej Kramarič, za hosty srovnal z penalty Nils Petersen.

SESTŘIH: Hoffenheim - Freiburg 1:1. Kadeřábek odehrál celý zápas, ale pomohl jen k bodu
Video se připravuje ...


Góly

Domácí:

Hosté: 72. Kramer

Sestavy

Domácí: Tschauner (C) – Anton, Sané, Elez (80. Jonathas) – Korb, Schwegler (60. Sorg), Fossum, Ostrzolek – Klaus (23. Maier), Füllkrug, Bebou.

Hosté: Sommer – Oxford, Ginter, Vestergaard, Elvedi – Zakaria (80. Egbo), Kramer – J. Hofmann, Stindl (C), T. Hazard (84. Herrmann) – Bobadilla (90+1. Grifo).

Náhradníci

Domácí: Esser, Felipe, Sorg, Bakalorz, Maier, Jonathas, Harnik

Hosté: Sippel, Egbo, Mayer, Grifo, Herrmann, Drmić, Yeboah

Karty

Domácí: Korb, Sané, Jonathas

Hosté: Bobadilla

Rozhodčí

Robert Kampka

Stadion

HDI-Arena, Hannover

Návštěva

43.000 diváků

SESTŘIH: Hannover - Mönchengladbach 0:1. Gladbach vyhráli po čtyřech porážkách v řadě
Video se připravuje ...


Góly

Domácí: 13. Thommy

Hosté:

Sestavy

Domácí: Zieler – Beck, Baumgartl, Pavard, Emiliano Insúa – Gentner (C), Ascacibar (80. Mangala), Badstuber, Thommy (66. Aogo) – Ginczek (89. Akolo), Mario Gómez.

Hosté: Hradecky – Russ (46. Fabián), D. Abraham (C), Falette – D. da Costa (74. Barkok), Hasebe, Gaćinović, Chandler – M. Wolf, Haller (65. Jović), Rebić.

Náhradníci

Domácí: Grahl, Akolo, Aogo, Asano, Donis, Kamiński, Mangala

Hosté: Zimmermann, Barkok, Fabián, Fernandes, Jović, Salcedo, Tawatha

Karty

Domácí: Ascacibar, Gentner

Hosté: Jović, Rebić

Rozhodčí

B. Steinhaus – T. Stein, F. Assmuth

Stadion

Mercedes-Benz Arena, Stuttgart

SESTŘIH: Stuttgart - Frankfurt 1:0. Domácí slaví třetí výhru v řadě, hosté zůstávají třetí
Video se připravuje ...


Góly

Domácí: 44. Muto

Hosté: 6. Brekalo

Sestavy

Domácí: Zentner – Balogun, Bell (C), A. Diallo – Donati, Serdar (78. De Blasis), Gbamin, Latza, Holtmann – Quaison (86. Ujah), Berggreen (41. Muto).

Hosté: Casteels – Verhaegh (C), Knoche, Bruma, William – Guilavogui, Bazoer – Brekalo (83. Mehmedi), Malli (77. Steffen), Didavi – Origi.

Náhradníci

Domácí: Müller, de Jong, Muto, Brosinski, Ujah, De Blasis, Hack

Hosté: Grün, Steffen, Dimata, Osimhen, Mehmedi, Itter, Rexhbecaj

Rozhodčí

Bastian Dankert – Markus Hacker, René Rohde

Stadion

OPEL ARENA, Mohuč

Návštěva

25 173 diváků

SESTŘIH: Mohuč - Wolfsburg 1:1. Domácí se po gólu patičkou odpíchli ode dna
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Bayern 34 27 3 4 92:28 84
2. Schalke 34 18 9 7 53:37 63
3. Leverkusen 34 15 10 9 59:44 55
4. Hoffenheim 34 15 10 9 66:48 55
5. Dortmund 34 15 10 9 64:47 55
6. Lipsko 34 15 8 11 57:53 53
7. Stuttgart 34 15 6 13 36:36 51
8. Frankfurt 34 14 7 13 45:45 49
9. Mgladbach 34 13 8 13 47:52 47
10. Hertha Berlin 34 10 13 11 43:46 43
11. Werder 34 10 12 12 37:40 42
12. Augsburg 34 10 11 13 43:46 41
13. Hannover 34 10 9 15 44:54 39
14. Freiburg 34 8 12 14 32:56 36
15. Mainz 34 9 9 16 38:52 36
16. Wolfsburg 34 6 15 13 36:48 33
17. Hamburger 34 8 7 19 29:53 31
18. Köln 34 5 7 22 35:71 22

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud