19. března 2018 • 04:56

V Hamburku umírá naděje. Záchrana je daleko, kouč odřízl zkušené hráče

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechno štěstí musí jednou vyprchat. To si poslední dobou musí říkat v Hamburku. Rekordman, který jako jediný hraje bundesligu nepřetržitě od roku 1963, je už zase hodně hluboko namočený v bitvě o záchranu. A vypadá to, že tentokrát ji už opravdu nezvládne.



Když dosavadní kouč hamburské rezervy Christian Titz v pondělí přebral A tým, řekl, že se na jeho roli nemění nic kromě počtu diváků. Ač tahle hláška nejspíš měla ukázat, že si nepřipouští tlak spojený se záchranářskými boji, dala se pochopit i trochu cyničtěji. I Titz, odborník na slovo vzatý a autor několika publikací o trénování, musí vědět, že u áčka je jen na skok, jen další pěšák, který má dohlédnout na dávno zpackanou sezonu.

Už sedmý trenér, kterého Hamburk za poslední čtyři roky angažoval, ale před sobotním domácím soubojem s Herthou Berlín přece jen zkusil dát týmu jiný impuls. Na zápas vůbec nenominoval pět hráčů, kteří patřili mezi stálice sestavy, včetně Andrého Hahna, i s pouhými třemi brankami druhého nejlepšího střelce mužstva. Jen na lavičce našel místo pro stopera Kyriakose Papadopoulose a do boje poslal mladičkou sestavu s průměrným věkem necelých 24 let. Řeckému obránci se tenhle přístup vůbec nelíbil a svého kouče po utkání zkritizoval.

„Vůbec nevím, proč jsem nehrál, trenér mi to neřekl. Je ostudné, že zkušení hráči, kteří už předtím dokázali Hamburk v bundeslize zachránit, nebyli vůbec nominování do týmu. Ne všechno nové je automaticky dobré,“ prohlásil šestadvacetiletý zadák.

Jenže Titzův radikální řez sestavou proti Herthě hezkou chvilku skutečně fungoval. Hamburk překvapil hosty ve 25. minutě, když brazilský bek Douglas Santos zakončil rychlý brejk, rozchytal se i gólman Julian Pollsersbeck, šampion z loňského Eura jednadvacítek, který zastavil šance Vladimíra Daridy a Vedada Ibiševiče. Outsider tak šel do šaten za stavu 1:0. Jenže ve druhé půli přišlo tradiční selhání. Vyrovnání zařídil Valentino Lazaro, o čtyři minuty později naskočil do hry bývalý hráč Chelsea Salomon Kalou a po pár chvilkách na hřišti zápas rozhodl, když udeřil do rozhozené obrany.

SESTŘIH: Hamburk - Hertha Berlín 1:2. Hosté otočili zápas ve druhém poločase
Video se připravuje ...

Hamburk tedy po prohře 1:2 opět odešel s prázdnou a na patnácté místo, první nad hranicí sestupu, ztrácí už sedm bodů. „Je frustrující, že nás Hertha potrestala dvěma rychlými góly. Především v naší situaci,“ řekl novinářům defenzivní štít Matti Steinmann. „Naděje tu v poslední době umírá. Boj o záchranu bude ostrý a těsný,“ zhodnotil nezáviděníhodnou situaci stoper Papadopoulos.

Tradiční klub musel v posledních šesti sezonách hned čtyřikrát zachraňovat prvoligovou příslušnost v samotném závěru ročníku, dvakrát dokonce až v baráži proti třetímu nejlepšímu týmu 2. bundesligy. Tentokrát to ale vypadá, že mu k setrvání v nejvyšší soutěži nepomůže ani zázrak. S nadějí tak v přístavním městě zemře i milovaná rekordní série 55 nepřetržitých let v nejvyšších patrech německého fotbalu.

 Umístění Hamburku v posledních sezonách

 2011/12          15.
 2012/13          7.
 2013/14          16.
 2014/15          16.
 2015/16          10
 2016/17          14

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

26. kolo
Články odjinud


Články odjinud