13. května 2018 • 14:40

Ohnivá hrůza v Hamburku! Fanoušci neunesli sestup po 55 letech

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to obdivuhodná série. Jenže vše jednou končí a Hamburk se loučí s bundesligou po dlouhých 55 letech bez sestupu. To se pochopitelně nelíbilo fanouškům. Ti v závěru zápasu zaházeli hřiště dýmovnicemi, které vytvořily na hrací ploše ohromný dým a zasahovat musela jak policie, tak i hasiči.



Běžely poslední minuty nastavení a Hamburk vedl 2:1 proti Mönchengladbachu. Jenže přístavní celek neměl svůj osud ve svých rukách, a jelikož v souběžně hraném zápase vedl Wolfsburg 4:1, o sestupujícím bylo rozhodnuto. To rozvášnilo domácí fanoušky natolik, že zaházeli trávník dýmovnicemi. Stadion okamžitě zachvátil ohromný dým doprovázený ohněm, proti kterému museli zasahovat hasiči. Utkání muselo být přerušeno.

Zápas se nakonec dohrál. Na sestupu Hamburku se ale nic nezměnilo. Neuvěřitelných 54 sezon v kuse se drželi v nejvyšší německé soutěži, ale nakonec spadli. Nutno říct, že si o to v posledních ročnících hodně koledovali. Vždyť za poslední čtyři roky se HSV dvakrát zachraňoval až v baráži. Přesto se nepoučili a letos je pád o patro níž již neminul.

SESTŘIH: Hamburk - Mönchengladbach 2:1. Domácí poprvé v historii sestupují
Video se připravuje ...

Hodiny na stadionu připomínající, jak dlouho Hamburk nesestoupil, se tak budou muset vynulovat. V bundeslize už tak není jediný tým, který by nikdy nesestoupil. Dokonce ani Bayern Mnichov. Třeba ve španělské lize jsou tři týmy, jenž nikdy nezažily zklamání v podobě pádu a to Real Madrid, Barcelona a Athletic Bilbao. V Italské je jediným nesmrtelným Inter Milán.

Největšími rekordmany jsou čtyři celky – Cliftonville, Glentoran a Linfield ze Severního Irska a Celtic ze Skotska. Současně působí již 128 let v kuse v nejvyšší domácí soutěži. O úchvatné série není nouze jen ve fotbale, o jednu vskutku legendární se postaral Cal Ripken. Bývalý hráč baseballu nastoupil ke 2632 zápasům po sobě. Není divu, že vyfasoval přezdívku „Železný“.

Za zmínku stojí i jeden opravdu nelichotivý rekord, tentokrát z amerického univerzitního basketbalu. Mužstvo Caltech prohrálo neuvěřitelných 207 zápasů v řadě. Katastrofální počin započal v roce 1996 a skončil až o 11 let později.

Góly

Domácí: 11. Hunt, 63. Holtby

Hosté: 28. Drmić

Sestavy

Domácí: Pollersbeck – Sakaj (C), Papadopoulos, G. Jung, Santos – Steinmann (78. Ekdal) – Kostić (82. Jatta), Holtby, Hunt, Ito – Wood.

Hosté: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt (C) – J. Hofmann, Kramer, Zakaria, T. Hazard (79. Grifo) – Drmić, Raffael.

Náhradníci

Domácí: Ekdal, Jatta, Mickel, van Drongelen, Müller, Salihović, Waldschmidt

Hosté: Grifo, Cuisance, Jantschke, Herrmann, Sippel, Strobl, Traoré

Karty

Domácí: Wood, Santos, Wood

Hosté: Zakaria

Rozhodčí

Brych – Lupp, Achmüller

Stadion

Volksparkstadion, Hamburg

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud