4. listopadu 2018 • 20:15

Kadeřábek pomohl k výhře asistencí, Bayern klesl na třetí místo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Hoffenheimu zvítězili v německé lize na hřišti Leverkusenu 4:1. Přihrávkou na druhý gól se o to zasloužil i český obránce Pavel Kadeřábek, který nacentroval míč z pravé strany přesně na hlavu Joelintona. Ve druhém poločase Hoffenheim přidal ještě dvě branky a vyhrál v lize potřetí za sebou. Bundesligu vede Dortmund už o čtyři body před Mönchengladbachem, který se o skóre dostal před Bayern. Ten doma jen remizoval s Freiburgem.



Hertha Berlín, na jejíž lavičce zůstal po celý zápas reprezentační záložník Vladimír Darida, inkasovala doma od Lipska tři góly. Dvakrát skóroval kanonýr Werner a krásnou branku v 75. minutě přidal Cunha, který se zpoza vápna trefil pod břevno.

Fotbalisté Lipska si spravili chuť po dvou remízách a jsou nejlépe bránícím týmem v lize, když v deseti zápasech dostali pouze devět branek.

Bayern Mnichov překvapivě klopýtl v domácím utkání s Freiburgem, s kterým inkasoval v závěru a remizoval 1:1. Obhájce titulu otevřel skóre až v 80. minutě zásluhou Gnabryho, za hosty vyrovnal v 89. minutě Holer.

Na druhém místě tabulky ztrácí Bayern už čtyři body na Dortmund, který porazil Wolfsburg 1:0. Jediný gól utkání dal ve 27. minutě Reus, který je s šesti ligovými góly nejlepším střelcem Borussie.

Za Norimberk odehrál celé utkání Ondřej Petrák, který se do základní sestavy vrátil po dvouzápasové odmlce způsobené zraněním stehna. Jeho tým remizoval v Augsburgu 2:2.

Schalke porazilo Hannover 3:1 a odskočilo od sestupových příček. Naopak Hannover se trápí dál, v lize zatím posbíral jen šest bodů.

Mönchengladbach před Bayernem

Fotbalisté Mönchengladbachu doma porazili nováčka Düsseldorf 3:0 a posunuli se na druhé místo tabulky o skóre před mistrovský Bayern Mnichov.

Mönchengladbach utkání rozhodl až po změně stran. Ve 48. minutě otevřel skóre Thorgan Hazard proměněnou penaltou, za dvacet minut zvýšil Jonas Hofmann a v závěru se prosadil znovu Belgičan Hazard.

Borussia v bundesligové sezoně na svém stadionu vyhrála i pátý zápas. Düsseldorf pošesté za sebou nebodoval a je poslední společně se Stuttgartem.

Brémy s českými reprezentanty Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem prohrály v Mohuči 1:2. Pavlenku poprvé překonal ve 25. minutě zblízka Jean-Philippe Mateta, na začátku druhého poločase zvýšil Jean-Philippe Gbamin přesnou ranou k tyči.

Werder sice v 78. minutě vrátil do hry kontaktním gólem střídající veterán Claudio Pizarro, ale domácí už v závěru těsný náskok udrželi a uspěli po šesti kolech bez vítězství. Brémy nebodovaly podruhé za sebou a jsou na šestém místě.

Stuttgart dál strádá

Poslední Stuttgart podlehl 0:3 Eintrachtu Frankfurt a utrpěl čtvrtou porážku v řadě. Hosté vyhráli počtvrté z posledních pěti utkání, v nichž pokaždé bodovali.

Eintracht otevřel skóre v 11. minutě zásluhou Sebastiena Hallera, který se prosadil posedmé v tomto ročníku soutěže a dělí se o první místo v tabulce střelců. Do poločasu zvýšil na 2:0 Ante Rebič, jemuž rozhodčí v úvodu zápasu neuznali po zhlédnutí videa gól kvůli ofsajdu. V samém závěru zpečetil výhru hostů střídající Nicolai Müller.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:
Stuttgart - Eintracht Frankfurt 0:3
Branky: 11. Haller, 32. Rebič, 89. N. Müller

Augsburg - Norimberk 2:2
Branky:
11. Finnbogason, 59. Schmid - 54. Fuchs, 88. Mühl

Bayern Mnichov - Freiburg 1:1
Branky: 80. Gnabry - 89. Holer

Leverkusen - Hoffenheim 1:4
Branky: 30. Bellarabi - 34. a 73. Joelinton, 19. Nelson, 49. Grifo z pen.

Schalke - Hannover 3:1
Branky: 57. Bin Tálib z pen., 71. Embolo, 89. Uth - 70. Weydandt

Wolfsburg - Dortmund 0:1
Branka: 27. Reus

Hertha Berlín - Lipsko 0:3
Branky: 7. a 53. Werner, 75. Cunha

Mönchengladbach - Düsseldorf 3:0
Branky: 48. z pen. a 82. Hazard, 67. Hofmann

Mohuč - Brémy 2:1
Branky: 25. Mateta, 51. Gbamin - 78. Pizarro

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud