29. prosince 2020 • 16:18

105 milionů pro Klasniče. Bývalý hráč Brém bere odškodné za poškození ledvin

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přes čtyři miliony eur (více než 105 milionů korun) dostane bývalý fotbalista Ivan Klasnič za poškození ledvin od svého někdejšího klubu Werderu Brémy a lékařů, kteří ho měli v péči. Na vyrovnání se dnes čtyřicetiletý Chorvat dohodl s žalovanou stranou u vrchního zemského soudu v Brémách. Informovala o tom televizní stanice ARD.



Částka je výrazně vyšší, než jakou původně stanovil krajský soud. Ten v roce 2017 nařídil lékařům zaplatit Klasničovi bolestné 100 tisíc eur a navíc uhradit ušlý zisk ve výši zhruba milion eur. Někdejší útočník, který má za sebou tři transplantace ledvin, na to ale nepřistoupil.

S dnešní dohodou byl jeho právní zástupce spokojen. „Tato nová částka více odpovídá pocitu spravedlnosti. Avšak žádné peníze na světě nemohou vynahradit značné a trvalé poškození zdraví mého klienta,“ řekl Matthias Teichner ARD.

Klasnič žaloval klub a své bývalé lékaře kvůli tomu, že dostával léky proti bolesti, které v příliš vysokých dávkách mohou vést k poškození ledvin. Odškodné a bolestné podle agentury SID obdrží od pojišťoven. „Alespoň teď byli lékaři ochotni vyjádřit svou lítost. Trvalo to podle mě moc dlouho,“ uvedl Klasničův právník.

Klasnič získal s Brémami v roce 2004 bundesligový titul i Německý pohár. První transplantaci ledviny podstoupil v roce 2007 a rok nato Werder opustil. Účastník dvou evropských a jednoho světového šampionátu pak hrál do roku 2013 za Nantes, Bolton a Mohuč.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud