Jakub Konečný
17. prosince 2021 • 16:49

Bývalý talent Slavie: nová smlouva v Německu. Agent: Velké vyznamenání

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi mladé fotbalisty, kteří si pro svůj rozvoj vybrali zahraniční cestu. A sedmnáctiletý Lukáš Ambros zatím nemá důvod litovat. Ve Wolfsburgu, kam přišel před rokem ze Slavie, si na podzim zahrál juniorskou Ligu mistrů a nyní podepsal novou vylepšenou smlouvu do léta 2025. „Jsem moc šťastný,“ uvedl ofenzivní záložník na Instagramu.



Česká stopa, kterou ve Wolfsburgu prošlápli Jan Šimůnek, Jan Polák, Petr Jiráček nebo Václav Pilař, znovu ožívá. Zásluhou Lukáše Ambrose, který se rychle vypracoval ve stěžejního hráče dorosteneckého týmu kategorie U19. V domácí soutěži si na podzim připsal čtyři asistence, v UEFA Youth League, tedy dorostenecké Lize mistrů, zaznamenal v pěti startech jeden gól a jednu přihrávku.

Odměnou mu je nový tříletý kontrakt, který odchovanec Slovácka a Slavie podepsal v doprovodu svého otce, agenta Martina Kroba i sportovního ředitele klubu Marcela Schäfera v minulých dnech.

„Je to velké vyznamenání,“ hlásí Krob, bývalý generální ředitel Slavie. „Klub tím dává najevo, že Lukáš je v podstatě jednička ve svém ročníku.“

Další krok je jasný – nominace do kádru áčka. Ta je však zatím daleko i kvůli tomu, že Wolfsburgu se příliš nedaří a momentálně je jen tři body nad barážovou příčkou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud