Jakub Plaskura
19. srpna 2023 • 10:45

Proč sledovat bundesligu: občan Kane, pohádka nováčka a mládí vpřed

Autor: Jakub Plaskura, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Deset českých fotbalistů v TOP evropské soutěži? Už to je důvod, proč bundesligu sledovat. Německá nejvyšší soutěž odstartovala včera za typického obrázku kanonádou Bayernu. Nové však je, že za mnichovský velkoklub pálí Harry Kane, který je dalším lákadlem soutěže. Znáte jména všech českých hráčů, nebo příběh jednoho z nováčků? Projděte si pět důvodů, proč by právě bundesliga měla mít vaši pozornost.

  • Občan Kane v Mnichově

    Harry Kane touží po trofejích, Bayern Mnichov zase po náhradě za Lewandowského. Zdá se, že by to mohlo fungovat. Na první asistenci stačily Angličanovi proti Werderu Brémy (4:0) s Pavlenkou v bráně necelé čtyři minuty, gólu se dočkal v 74.

    Harry Kane při svém prvním startu v bundeslize zářil Harry Kane při svém prvním startu v bundeslize zářilFoto Reuters

  • Pohádka z Heidenheimu

    Provinční klub postoupil poprvé ve své historii mezi německou elitu. Od roku 2007 jej trénuje tamní rodák a kádr je téměř bez cizinců. Hodnota kádru? Přibližně na úrovni Viktorie Plzeň. Druhým nováčkem soutěže je Darmstadt. 

    Oslavy Heidenheimu na hřišti Regensburgu Oslavy Heidenheimu na hřišti RegensburguFoto profimedia

  • TOP návštěvnost

    Dle čísel z minulé sezony chodilo na zápas průměrně 42 997 diváků, což je nejvíc v Evropě. Druhá Premier League je o více než dva tisíce fanoušků zpět. A Česko? Do ochozů přišlo 5528 příznivců.

    Fanoušci Bayernu během utkání v Brémách v 1. kole Fanoušci Bayernu během utkání v Brémách v 1. koleFoto Reuters

  • Mládí vpřed

    Z top lig je „mladší“ jen ta francouzská, která navíc nemá takový zvuk. Musiala, Wirtz, Moukoko, Simons, Lukeba, Šeško či Netz? Těm všem je maximálně dvacet a zářivou kariéru mají před sebou.

    Dostane ve Wolfsburgu český mladík Lukáš Ambros (19) prostor aspoň jako střídající Dostane ve Wolfsburgu český mladík Lukáš Ambros (19) prostor aspoň jako střídajícíFoto profimedia.cz

  • Nejvíc Čechů od roku 2013

    V sezoně 2013/14 kopalo bundesligu 14 krajánků, od té doby se číslo smrsklo na jednomístnou cifru. Až nyní by mohlo v německé lize naskočit do hry 10 našinců.

    Kovář do Leverkusenu! Velká konkurence pro Hrádeckého. Přechytá ho?
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud