Stanislav Hrabě
8. února 2017 • 21:35

Necida velebí v Polsku: Bude to nový Koller, hraje jako Ibrahimovic

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český reprezentant Tomáš Necid, zimní posila mistrovské Legie Varšava, vyvolává v Polsku doslova nadšení. Média před víkendovým startem ligy nešetří vzletnými přirovnání a považují jeho příchod za jednu z největších událostí přestupového okna. „Budeme s ním silnější,“ věří kapitán varšavského týmu Jakub Rzezniczak.



Ještě pořádně nekopl do balonu, ještě ani jednou nenapnul síť soupeřovy branky, jak se od něj očekává, a už se stal český reprezentační útočník Tomáš Necid miláčkem kibiců (fanoušků) polského mistra Legie Varšava. Dohodnuté hostování z tureckého Bursasporu, kde moc příležitostí nedostával, považují za nejlepší počin vedení klubu v zimním přestupovém oknu a jsou přesvědčení, že s urostlým bijcem na hrotu Legia titul obhájí.

Velký smutek fanoušci zažívali, když na začátku ledna sportovní management mistrovského týmu prodal do řeckého PAOK Soluň švýcarského útočníka Aleksandara Prijovice. Nabízené odstupné 2,2 milionu eur (téměř 60 milionů korun) se však nedalo odmítnout. Rozladění trvalo jen chvíli, než přišla informace, že na jeho místo obhájce titulu získal českého kanonýra Tomáše Necida. „Bude lepší než Prijovic,” shodují se polští publicisté. Švýcarský fotbalista nastřílel na podzim pět gólů, od Necida se čeká víc.

Především se Polákům zalíbila jeho sošná figura, která skýtá záruku gólových zásahů hlavou. „Je to nový Jan Koller ,“ hlásají webové stránky různých portálů. „Postavou i hrou připomíná Zlatana Ibrahimovice,“ dostává se českému vyslanci dokonce výsostného přirovnání.

„Vzpomínám si, jak si vedl v předchozích klubech, je to vyložený střelec,“ prokazuje širší znalosti kapitán Jakub Rzezniczak. „S ním budeme silnější, nepochybuju, že se adaptuje bez potíží,“ nevidí v tom žádný problém.

Velkou oporou Necidovi je krajan a kolega z českého reprezentačního týmu, obránce Adam Hloušek. „Výborný parťák do šatny, věčně dobře optimisticky naložený chlapík,“ charakterizuje spoluhráče. „Jak se rozkouká, bude to starý dobrý Necid,“ prorokuje.

Pozornost není upřena jenom na hráče, polská média si všímají také Necidovy manželky Kláry. „Do ochozů stadionů přijde i půvab,“ píše sportovní deník Przegląd Sportowy. Poukazuje, že Necidova partnerka pracovala jako modelka a v roce 2007 skončila třetí v soutěži Supermiss Česko. „Je to skutečně velmi pěkná žena,“ láká list fanoušky na zápasy Legie.

Polského premianta čeká na jaře ještě jedna výzva: osmifi nále Evropské ligy proti Ajaxu Amsterdam. „Necid nizozemské týmy zná, když hrál za Zwolle, střelecky se mu proti nim dařilo,“ upozorňuje Rzeźniczak.

Čeští hráči v polské Ekstraklase  
Legia Varšava  Tomáš Necid, 27 let, útočník; Adam Hloušek, 28 let, obránce 
 Piast Gliwice  Michal Papadopulos, 31 let, útočník
 Zaglebie Lubin  Martin Nešpor, 26 let, útočník 
 Wisla Krakov  Zdeněk Ondrášek, 28 let, útočník
 Korona Kielce  Radek Dejmek, 28 let, obránce

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud