Jan Vacek
24. června 2017 • 11:50

Ze Švýcarska do Chorvatska. Lecjaks bude hrát za Dinamo Záhřeb!

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zajímavý posun v kariéře hlásí český obránce Jan Lecjaks. Dlouholeté opora švýcarského celku Young Boys Bern mění klubové barvy, podle informací serveru iSport.cz bude nově oblékat dres špičkového chorvatského klubu Dinama Záhřeb.



Šestadvacetiletý pravý obránce začínal v Plzni, odkud v roce 2010 zamířil do Anderlechtu. Za belgický velkoklub stihl v následujícím ročníku 37 zápasů, dobrá výkonnost ho katapultovala až do nejvyšší švýcarské ligy.

V Bernu působil Lecjaks od sezony 2011/2012, na jeden rok si pak odskočil do norské Valerengy. V kádru Young Boys si český zadák vypracoval silnou pozici, stal se stabilním členem základní sestavy.

V posledních třech sezonách vždy odehrál minimálně 32 utkání, sbíral rovněž starty v Evropské lize, kde mimo jiné naskočil i proti Spartě, či předkole Ligy mistrů. V lednu byl Lecjaks zařazen do nejlepší jedenáctky švýcarské ligy za uplynulý kalendářní rok.

Jan Lecjaks se také dostal do nejlepší sestavy švýcarské ligy
Jan Lecjaks se také dostal do nejlepší sestavy švýcarské ligy

Přestup do Dinama Záhřeb může znamenat další zajímavý posun v kariéře. Celek z chorvatského hlavního města v uplynulém ročníku skončil v tabulce druhý za Rijekou, předtím ale získal jedenáct mistrovských titulů v řadě. V minulé sezoně si pak zahrál dokonce základní skupinu Ligy mistrů.

V Dinamu český obránce podepsal tříletou smlouvu. "Klub ho sledoval dlouho a o vážném zájmu o Honzu svědčí i fakt, že se do finálního jednání vložil osobně i majitel klubu Zdravko Mamič," říká Jan Levý, Lecjaksův manažer.

Mamič má v Chorvatsku pověst velmi kontroverzního podnikatele, je označován jako mafián s pákami na hazard a další obchodní zájmy. Seděl i ve vězení. Ovládá největší klub v zemi a rovněž i fotbalový svaz prostřednictvím Davora Šukera, svazového prezidenta, který je kritizován právě za napojení na Mamiče. Spolu vybrali pro nároďák i kouče Anteho Čačiče, další Mamičovu marionetu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud