28. května 2019 • 09:56

Rozhodčí v Nizozemsku dal gól! To jsme ještě neviděli, reagoval tým

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbaloví rozhodčí bývají často středem pozornosti, když učiní nějaké kontroverzní rozhodnutí. V Nizozemsku se však amatérský sudí Maurice Paarhuis postaral o rozruch úplně jinak. Při zápase čtvrté nejvyšší ligy mezi mužstvy Harkemase Boys a Hoek (4:2) dal sám gól. Ten naštěstí neměl vliv na vítěze utkání, ale i tak vzbudil řadu emocí.



Snad všem fotbalistům je odmala „vtloukáno“ do hlav, že rozhodčí je součást hry. To, jak klíčové může toto být, se ukázalo v sobotním zápase čtvrté nejvyšší nizozemské soutěže (Derde Divisie) mezi Harkemase Boys a Hoekem. Sudí tu totiž sehrál rozhodující roli při jednom z gólů.

Co se stalo? V 66. minutě, kdy byl stav 3:1 pro Harkemase, byli hosté velmi blízko snížení, ale nedokázali překonat domácího gólmana. Po sérii odrazů míč přiletěl až k rozhodčímu Paarhuisovi, který jej poslal do branky. „To jsme ještě nezažili,“ reagoval na svém twitteru celek Harkemase.

Gól samozřejmě platil a bylo zaděláno na drama. „Rozhodčí byl mrtvým prvkem hry a nemohl udělat nic jiného, než gól uznat,“ uvedl nizozemský deník Algemeen Dagblad. Naštěstí trefa sudího neměla nakonec vliv na vítěze zápasu. Harkemase se z obdržené branky oklepali a dokázali nakonec vyhrát 4:2.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud