3. července 2019 • 19:50

Přestup k narozeninám. Přikryl se z Boleslavi stěhuje do Polska

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Mladé Boleslavi přišli o jednu z ofenzivních opor Tomáše Přikryla. Šestadvacetiletý záložník přestoupil do polského Bialystoku a v novém působišti podepsal čtyřletou smlouvu. "Moc si toho vážím a všechny možnosti jsme společně s rodinou a lidmi ze Sport Investu pečlivě zvážili," prohlásil prostřednictvím agentury, která ho zastupuje.



Tomáš Přikryl byl s devíti brankami druhým nejlepším střelcem Mladé Boleslavi v uplynulé ligové sezoně, navíc si připsal 11 asistencí.

Do středočeského klubu přestoupil na přelomu let 2015 a 2016, působil také v Olomouci a pražských týmech Spartě a Dukle. Celkem ve 211 utkáních nejvyšší soutěže vstřelil 35 gólů.

Na první zahraniční angažmá míří den před čtvrtečními 27. narozeninami. „Vyšlo to opravdu hezky, jen co je pravda. Přestup si užívám, dárek je to skvělý. Zároveň ale na oslavy nebude čas - prakticky okamžitě se zapojím do přípravy týmu, sezona startuje již za necelé tři týdny,“ uvedl Přikryl v tiskové zprávě.

V Jagiellonii Bialystok se sejde s českým záložníkem Martinem Pospíšilem, který v pátém týmu uplynulé sezony polské ligy působí. „Dostal jsem od něj jen pozitivní reference. Navíc na mě zapůsobily informace o polské lize jako takové. Je to velmi kvalitní soutěž, dostává obrovský prostor v médiích a tomu odpovídá také zájem fanoušků. Navíc po evropském šampionátu v roce 2012 se skokově zvedla infrastruktura, stadiony jsou nádherné,“ uvedl Přikryl.

„V konečném součtu to byla jasná volba. Moje čekávání jsou taková, že polská liga je tvrdší a rychlejší než česká, ale to by mohlo vyhovovat. Chci se probojovat do sestavy a být týmu okamžitě užitečný,“ dodal.

"Poslední sezona pro něj byla výjimečná také z pohledu dosažených statistik, řešili jsme nabídky z Česka i zahraničí. Jsme rádi, že Jagiellonia projevila velký zájem a také trpělivost v jednání, Tomáš byl klubovou přestupovou prioritou. Poděkování za férové jednání patří jednoznačně i Mlade Boleslavi," vyjádřil se i šéf fotbalové sekce agentury Sport Invest Viktor Kolář.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud