23. prosince 2019 • 14:55

Zlatan je Jidáš! Naštvaní fanoušci ničí sochu legendy, přišla i o nos

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Socha švédské fotbalové hvězdy Zlatana Ibrahimovice v Malmö byla již potřetí v krátké době poškozena. Neznámí vandalové jí uřízli nos a prst na noze. Navíc bronzovou sochu vysokou tři a půl metru přestříkali stříbrnou barvou. Proto byla opět obklopena ochranným plotem.



Ibrahimovicova socha byla odhalena v říjnu u stadionu v rodném Malmö, kde hrál v počátcích své kariéry. Poprvé byla poničena koncem listopadu v den, kdy oznámil, že investoval do konkurenčního klubu Hammarby.

Sochu tehdy někdo posprejoval. Před deseti dny jí vandalové poničili nohy a kolem krku jí pověsili provaz. Autor sochy Peter Linde je vyzval, aby s poškozováním sochy přestali.

Ibrahimovic po odchodu z Malmö získal mistrovské tituly s Ajaxem, Juventusem, Interem Milán, Barcelonou, AC Milán a Paris St. Germain. Zahrál si také za Manchester United a naposledy za Los Angeles Galaxy. Nyní se chystá na návrat do Evropy.

Útoku naštvaných fanoušků se nevyhnul ani Ibrahimovicův dům ve Stockholmu. Na dveře vandalové nastříkali nápis "Jidáš" a rozsypali před nimi zkvašené sledě.

Poničená socha švédské fotbalové legendy Zlatana Ibrahimovice v Malmö
Poničená socha švédské fotbalové legendy Zlatana Ibrahimovice v Malmö

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud