1. dubna 2020 • 17:17

Vzpoura fanoušků v Bělorusku! Chtějí bojkotovat zápasy, svaz žádají o stopku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanouškovské skupiny dvou běloruských fotbalových klubů chtějí kvůli hrozbě nákazy koronavirem bojkotovat zápasy. V Bělorusku se jako v jediné evropské zemi hrají profesionální fotbalové soutěže s diváky na tribunách.



Příznivci Šachtěru Soligorsk uvedli, že přestanou na zápasy chodit, "než nám epidemiologická situace umožní vrátit se do hlediště". Národní svaz vyzvali, aby "sebral odvahu a zastavil ligovou soutěž, jako to udělali ve zbytku světa."

Bojkot utkání ohlásila také hlavní fanouškovská skupina klubu Něman Grodno a vyzvala příznivce ostatních týmů, aby udělali totéž.

Koronavirus a sport ONLINE: vše o odložených zápasech, zrušených sezonách a nakažených sportovcích ZDE >>>

V Bělorusku se na rozdíl od většiny Evropy hraje liga během kalendářního roku. Sezona tam začala 19. března, více než týden poté, co se elitní evropské soutěže naopak zastavily.

Udržovat odstup od ostatních? Na to se v Bělorusku nehraje...
Udržovat odstup od ostatních? Na to se v Bělorusku nehraje...

Pokračování sportovních soutěží podporuje běloruský prezident Alexandr Lukašenko. Fotbaloví funkcionáři si pochvalují, že jim to zajistilo zájem zahraničních televizí a sázkařů z celého světa.

Diváci na stadionech minulý víkend dostávali dezinfekci na ruce a některým byla měřena teplota. Roušek bylo podle agentury AP k vidění pomálu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud