11. září 2020 • 22:49

Skvělý Pekhart! Trefil se počtvrté ve třech zápasech, v Polsku táhne Legii

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nabírá skvělou, možná reprezentačí formu. Český fotbalový útočník Tomáš Pekhart v Polsku pookřál a v místní lize pokračuje ve skvělých výkonech. V pátek se zapsal mezi střelce i ve třetím ligovém kole. Jeho čtvrtý gól v nové sezoně zajistil Legii Varšava vítězství 1:0 na hřišti Plocku. Po půl hodině hry hlavou usměrnil do branky centr Filipa Mladenoviče.



Jednatřicetiletý Pekhart přišel do Legie v zimě ze španělského druholigového klubu Las Palmas. Na jaře v lize nastřílel pět gólů a pomohl týmu z polské metropole ke čtrnáctému mistrovskému titulu. V prvním kole nové sezony se trefil dvakrát, v dalších dvou zápasech nyní přidal po jednom zásahu.

V pátečním duelu proti Plocku se prosadil krásnou hlavičkou. Vytáhlý forvard přesně načasoval výskok a z poměrně těžké pozice uklidil míč přesně do sítě. Rozhodl tak o nejtěsnější výhře svého týmu a zajistil důležité tři body.

Legia je i díky Pekhartovým zásahům v tabulce na průběžném čtvrtém místě se šesti body za dvě výhry a jednu prohru. Na posledním srazu národního týmu nebyl ani mezi náhradníky výběru Jaroslava Šilhavého, nicméně dostává se do takové fazony, že by si o pozvánku za měsíc říct mohl.

Pekhart patřil do reprezentačního výběru na EURO 2012 v Polsku, naposledy nastoupil v kvalifikačním duelu na světový šampionát 2014 proti Maltě, kde přispěl gólem k výhře 4:1.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud