18. ledna 2021 • 17:25

Krmenčíka bylo v Řecku plné hřiště. Gól, břevna i šance na hattrick

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Absolutní soustředěnost, důraz, snaha za každou cenu protrhnout síť. Michael Krmenčík na hostování v PAOK Soluň bojuje jako lev. Při svém čtvrtém startu po příchodu z belgických Brugg vstřelil druhou branku. Sedmadvacetiletý reprezentační útočník v nedělním utkání 17. kola řecké ligy zpečetil gólem vítězství 3:0 na hřišti OFI Kréta, šancí si svou aktivitou vytovřil tolik, že mohl v klidu nastřílet i hattrick.



Krmenčík, který do PAOK přišel na začátku ledna na hostování z belgických Brugg, nastoupil podruhé v základní sestavě. O šanci v řeckém klubu bojuje s maximálním úsilím a v neděli ukázal, proč by se novému zaměstnavateli mohl hodit případně i na trvalý přestup.

Stačí si pustit sestřih utkání. Krmenčík byl od prvních minut nejaktivnějším mužem na straně favorita utkání. Už v sedmé minutě se ve vápně dostal do nebezpečného zakončení, ale mířil vysoko nad, v jedenácté minutě při další slibné akci mířil levačkou vedle. V devatenácté minutě na přední tyči hlavičkoval v akrobatické pozici a mířil do břevna.

Na hostující sedmadvacítce bylo vidět, jak za každou cenu chce vstřelit gól. V 21. minutě udržel míč ve vápně, po zákroku domácího obránce spadl na trávník a dožadoval se penalty. Dostal nepříjemnou ránu kolenem do stehna a sudí klidně zákrok pískat mohl. V prvním poločase se ještě jednou pokusil zakončit levačkou, ale jeho střela šla znovu mimo bránu. Další zajímavou šanci mu pak pohotovým zákrokem zlikvidoval gólman.

VIDEO: sestřih utkání OFI Kréta - PAOK Soluň

Dočkal se až v 67. minutě, kdy už domácí hráli o deseti po vyloučení gólmana. Za PAOK zvýšil na končných 3:0, když se ve vápně dostal až před domácího brankáře a šanci zakončil s přehledem střelou k tyči. Krmenčík se ukázal ještě v 73. minutě. Přesný centr do vápna uklidil do brány levačkou volejem, jeho střela se otřela o břevno a skončila těsně za brankovu čarou. Rozhodčí ale odmával ofsajd.

Krmenčík navázal na úvodní branku, kterou před týdnem coby střídající hráč zpečetil výhru 3:1 nad Volosem. V týdnu pak poprvé nastoupil v základní sestavě proti vedoucímu Olympiakosu Pireus. PAOK po 17 kolech figuruje v tabulce na třetí příčce a na první místo ztrácí 10 bodů.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud