14. března 2021 • 12:00

Góly mají v rodině! Haalandův bratranec (17) míří do ligy, kouč varuje

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Norská reprezentace nebude mít o góly nouzi. Erling Haaland láme rekordy, na které ani Ronaldo s Messim nestačili, a ve dvaceti letech si začíná podmaňovat fotbalový svět. A v Molde, kde začínal, mu roste ještě mladší parťák. Navíc z jedné rodiny! Albert Tjaland je Haalandův bratranec, a i nad jeho čísly z mládeže zůstává rozum stát.



Vysocí, bloňdatí, i nějaké obličejové rysy mají podobné... a hlavně bratranci Erling Haaland a Albert Tjaland sdílí hlad po gólech. Starší z nich se probil do áčka Molde pod legendárním Ole-Gunnarem Solskjaerem, přes Salcburk se pak dostal do Dortmundu. Tam stihl 32 gólů za 34 ligových zápasů, v Lize mistrů má dokonce 20 branek v pouhých 14 kláních.

17letý Tjaland by jistě rád dosáhl alespoň podobných čísel. I jeho si vytáhlo Molde, v mládežnickém týmu odehrál 37 zápasů. Počet vstřelených branek? Šedesát čtyři! Než se připojil k juniorce norského giganta, v druholigovém Bryne zvládl 34 tref za 31 utkání.

Televize ESPN informuje, že mladého Alberta čeká v nové sezoně norské ligy (systém jaro-podzim) místo v áčku.

Podobností se slavným bratrancem je víc než dost, trenér Molde Erling Moe ale varuje před srovnáváním mladých útočníků. „Viděl jsem, co o něm lidi píšou na sociální sítě. Cokoli tam teď napíšete se šíří strašně rychle. Tjaland je zajímavý chlapec, který má skvělé kvality, ale myslím, že se tím nesmí nechat ovlivnit a být v klidu,“ řekl 50letý kouč. „Má před sebou skvělou budoucnost, když bude dělat všechno na 100 procent. Ale myslím, že Erling je stále o pár kroků před ním.“

Jestli se Tjaland adaptuje na dospělý fotbal stejně dobře jako Haaland, uvidíme velmi brzy. Tedy snad... Sezona norské ligy měla začít 5. dubna, Molde mělo vykopnout nový ročník na hřišti Valerengy Oslo. Fotbalová asociace ale start posunula až na květen, Norsko se totiž kvůli špatně se vyvíjející pandemické situaci snaží co nejvíce omezit cestování. Tjalandův čas tak může přijít 2. května doma proti Stabaeku.

Albert Tjaland (vlevo) kráčí ve šlépějích svého bratrance Erlinga Haalanda
Albert Tjaland (vlevo) kráčí ve šlépějích svého bratrance Erlinga Haalanda

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud