11. července 2021 • 16:33

Uhrin rezignoval v Bukurešti, Dinamo jde do insolvence. Fanoušci mu dali sbohem

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen tři měsíce trvalo angažmá Dušana Uhrina mladšího v Dinamu Bukurešť. Podle informací rumunského deníku Gazeta Sporturilor český kouč svou druhou štaci v klubu ukončil. Na vině jsou finanční problémy, Dinamo čeká insolvence.



Stará známá situace se (bohužel) opakuje. Dušan Uhrin mladší rezignoval na pozici trenéra Dinama už před dvěma lety. „Problémy tam byly od chvíle, co jsem přišel, a stupňovaly se. Dal jsem výpověď kvůli všemu, co se tam dělo, bylo toho opravdu hodně,“ komentoval v té době. Tehdejší majitel Negoita ale loni Dinamo prodal, nyní patří španělské firmě Benel.

I ta má ale potíže, nejspíš ještě větší. Dinamo nemůže přivádět nové hráče, ti stávající jsou několik měsíců bez výplaty. Rumunský novinář Emanuel Rosu informuje, že slavný klub čeká insolvence.

Uhrin byl delší dobu se situací v Dinamu nespokojený, teď pohár trpělivosti přetekl. „Je to pravda, dál to nechci komentovat,“ řekl stručně pro list Gazeta Sporturilor, když padl dotaz na jeho rezignaci. Podle tohoto deníku byl za jeho nástupce vybrán Ital Dario Bonetti, který Dinamo krátce vedl v letech 2009 a 2012.

Uhrin si udělal v Rumunsku dobré jméno, finančními problémy sužovaný klub v uplynulé sezoně spasil před sestupem. Kromě dvou štací v Dinamu vedl dvakrát i Timisoaru (2007/08 a 2010/11), v roce 2009 byl krátce sportovním ředitelem Kluže. V sezoně 2020/21 vedl do září Gaz Metan.

Právě to, že zachránil Dinamo před sestupem, z něj udělalo velkého oblíbence fanoušků. Příznivci bukurešťského klubu se s ním rozloučili při osobním setkání, kdy vyvolávali jeho jméno. Podívejte se na VIDEO, jak rozlučku s fandy zachytil novinář Emanuel Rosu:

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud