Jiří Fejgl
22. června 2023 • 11:35

Petrášek odchází jako legenda na druhý konec světa. Řešil i Arábii

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm let kopal za Raków Čenstochová. Stal se legendou, doslova. S týmem se prodral z třetí ligy až k mistrovskému titulu. Polský šampion Tomáš Petrášek teď mění adresu. A to velmi prudce. Jedenatřicetiletý člen širšího kádru fotbalové reprezentace bude působit v Jižní Koreji, v klubu Jeonbuk.



Tým trénuje slavný Rumun Dan Petrescu. Ve vedení působí korejská ikona Pak či Song, jenž zanechal silnou stopu v Manchesteru United, či Ital Roberto di Matteo. Korejský Jeonbuk je v současnosti na pátém místě tabulky, ale má velké plány.

Přestup ještě není uzavřený, klapnout by však měl. 

Dvoumetrový obránce hledal nové působiště od konce sezony. S Rakówem se rozloučil jako mistr, ale s vedením nenašel společnou řeč do budoucnosti. Laso přilétlo z Polska (Lech Poznaň, Legia Varšava), jenže to bylo vzhledem k jeho svazku s Čenstochovou velice problematické.

Z Česka se ozvaly menší kluby Plzeň, Baník, Hradec Králové (jeho mateřský), Bohemians, kde trénuje Petráškův bývalý kouč Jaroslav Veselý. Finanční podmínky v tuzemsku však nemohly dorovnat polské či jiné možnosti. Například tu ze Saúdské Arábie, jež se také řešila.

Nakonec vyhrála korejská varianta.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud