Michal Petrák
4. ledna 2012 • 09:08

Real třemi góly za deset minut otočil duel s Málagou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdysi metal blesky Zeus a děly se zázraky. Teď se o jeden nepravděpodobný zvrat postaral José Mourinho. A taky při tom hřmělo. Real Madrid prohrával s Málagou ve Španělském poháru o poločase 0:2, třemi góly během deseti minut však výsledek otočil. Portugalský trenér totiž o poločase tým pořádně seřval. A vystřídal hned tři hráče...





„Kdybych mohl, vystřídal bych vás všech jedenáct!“ To se dozvěděli hráči Realu od Josého Mourinha, když si o přestávce za stavu 0:2 posedali na svoje místa v kabině. Dvěma hrubými chybami defenzivy pustili do vedení Málagu, a domácí zápas čtvrtfinále Španělského poháru se jim tak nějak vymkl z rukou.

Trestuhodně nepokrytý Sergio Sánchez, nedorozumění Ikera Casillase s obranou a následný gól Martína Demichelise. Rodilo se překvapení a bývalý kouč Realu Madrid Manuel Pellegrini, který dnes sedí na lavičce Málagy, se už mohl těšit na první vítězství proti svému bývalému týmu. Zatím od něj totiž dostává jen výprasky – v minulé sezoně 0:7, na podzim tohoto ročníku 0:4.

Jenže pak se do vývoje utkání opřel Mourinho. Předvedl velkou odvahu, když o poločase vystřídal tři hráče. „Uvažoval jsem o tom, že někoho vyměním už před pauzou. Ale takové věci nedělám,“ vysvětloval na tiskové konferenci, na níž ještě jen tak tak popadal dech z rozčilení. „Řekl jsem hráčům, ať po sobě na hřišti uklidí tu spoušť, kterou tam nechali v první půli.“

A fungovalo to. V 68. minutě se trefil Sami Khedira, jeden ze střídajících hráčů, kteří přišli na hřiště po půli. Načal desetiminutovou smršť, během níž hráči Málagy nevěděli, kde jim hlavy stojí. Mourinhovu šťastnou ruku potvrdil další ze střídajících hráčů, Karim Benzema, který dal vítězný gól.

„To, co charakterizuje tento tým, je bojovnost. A ve druhém poločase jsme to ukázali všem,“ radoval se francouzský útočník.

Zato Pellegrini teď musí doufat, že se jeho týmu zadaří v odvetě na domácím stadionu La Rosaleda. Prohra 2:3 venku v prvním utkání není tak špatný výsledek. Je však pravda, že když vedete v poločase 2:0, doufáte, že zápas skončí jinak... „Mělo to pro nás dopadnout líp,“ kroutil hlavou šedovlasý Chilan. „Měli jsme šance na to, abychom je dorazili.“

Jeho nástupce na lavičce Realu byl prostě zase lepší...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud