29. listopadu 2014 • 14:14

Válka o Zlatý míč! Platini nechce Ronalda, Real si stěžuje

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezident UEFA Michel Platini zase jednou rozbouřil vody světového fotbalu. Bývalý francouzský reprezentant se totiž již poněkolikáté vyjádřil o tom, kdo by měl vyhrát Zlatý míč za letošní rok. A protože opět opomněl hvězdu Realu Madrid a nejvážnějšího kandidáta Cristiana Ronalda, madridský klub si v oficiálním vyjádření postěžoval.



„Zlatý míč by měl vyhrát hráč vítěze mistrovství světa (Německo). Je to nejdůležitější turnaj v roce,“ řekl Platini. Jelikož nešlo zdaleka o první vyjádření tohoto typu, snesla se na něj vlna kritiky. Mnozí si myslím, že by takto ze své pozice mohl hlasující ovlivnit.

Platini zároveň pořádně naštval Real Madrid. Právě v řadách „Bílého baletu“ totiž nastupuje Cristiano Ronaldo, jenž prožívá výjimečný ročník a většina fanoušků by dala ocenění právě jemu.

„Jsme překvapení z opakujících se vyjádření prezidenta UEFA Michela Platiniho o svých osobních preferencích na vítěze Zlatého míče. A to zejména z jeho pozice šéfa evropského fotbalu, který by měl být maximálně nestranný,“ píše Real v oficiálním prohlášení.

„Zadruhé, Zlatý míč je více individuální než týmová trofej, která je každoročně udělována nejlepšímu hráči světa. A my věříme, že hlasující budou brát v úvahu pouze individuální úspěchy a výkony,“ stojí v další části.

Real Madrid má v nominaci na nejlepšího hráče světa hned šest zástupců, není ovšem překvapením, že vedení i hráči podporují právě Ronalda. „Jsme přesvědčeni, že Ronaldo prožil vůbec nejlepší rok v kariéře. Má za sebou mnoho individuálních úspěchů, které ukazují, že si zaslouží zisk Zlatého míče,“ zakončuje madridský klub.

Kromě šesti německých hráčů (Neuer, Lahm, Kroos, Schweinsteiger, Müller, Götze) bude největším konkurentem Ronalda tradičně Lionel Messi z Barcelony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud