16. června 2017 • 11:30

Šok ve Španělsku! Ronaldo chce údajně opustit Real, vytočily ho daně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou hvězdu Cristiana Ronalda obvinění z daňových úniků údajně roztrpčilo natolik, že chce letos v létě odejít ze Španělska a tedy i Realu Madrid. Ve svém dnešním vydání to napsal portugalský sportovní deník A Bola.



Podle listu je Ronaldovo rozhodnutí nezvratné. Kapitán portugalské reprezentace o tom prý už informoval prezidenta Realu Florentina Péreze a další funkcionáře. Pérez však údajně hodlá udělat vše pro to, aby jednoho z nejlepších fotbalistů světa udržel v klubu minimálně do konce jeho smlouvy v roce 2021.

Madridské státní zastupitelství tento týden obvinilo dvaatřicetiletého Ronalda z daňových úniků ve výši 14,7 milionu eur (asi 384 milionů korun). Loňský mistr Evropy se podle obvinění vědomě vyhýbal placení daní z osobnostních práv, k čemuž údajně využíval společnost na Panenských ostrovech založenou v roce 2010.

Ronaldo jakékoli podvody prostřednictvím své manažerské agentury důrazně popřel a za svou hvězdu se postavil i Real Madrid. Ve čtvrtek čtyřnásobný držitel Zlatého míče na instagramu zveřejnil svou fotografii s univerzálním gestem s ukazováčkem před rty a textem "Někdy je mlčení ta nejlepší odpověď".

Přesto se ve Španělsku začalo spekulovat o jeho senzačním odchodu z Realu. Zájem má údajně Manchester United a PSG, oba giganti jsou ochotné zaplatit šílené částky. To by mohla nabídnout i Čína, ale tam Ronaldo nechce.

Rodák z ostrova Madeira je podle magazínu Forbes nejlépe placeným sportovcem světa, jeho roční výdělek z fotbalu a reklamy se pohybuje kolem 65 milionů eur (1,7 miliardy korun). V Realu Madrid hraje Ronaldo od roku 2009 a získal s ním dva španělské tituly a tři triumfy v Lize mistrů. Aktuálně se s Portugalskem připravuje na Pohár FIFA v Rusku.

Snová Ronaldova sezona! Vydělával nejvíc, vyhrál titul i Ligu mistrů
Video se připravuje ...

TOP 5 gólů od Ronalda v sezoně: Průniky i tvrdé hlavičky
Video se připravuje ...

Messi vs. Ronaldo = kličky, góly, penalty! Kdo zažil lepší sezonu?
Video se připravuje ...

Hvězdný Cristiano Ronaldo na tréninku portugalské reprezentace
Hvězdný Cristiano Ronaldo na tréninku portugalské reprezentace

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud