Jonáš Bartoš
23. srpna 2018 • 11:24

Tlak na Real. Hvězdy z Anglie odmítly, Hazarda brání Chelsea. A Neymar?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jen týden a jeden den zbývá do uzavření transferového okna velkých evropských lig. A v Realu pořád vládne klid jako před bouří. „Bílému baletu“ se po letním odchodu Cristiana Ronalda do Juventusu stále nepovedlo přivést elitního útočníka, který by se stal novou tváří královského klubu a především střílel góly. Jmen se skloňuje spousty, jenže žádný mimořádný transfer neproběhl. A s přibývajícím časem se představitelé slavného celku dostávají pod tlak.



Real prožívá divoké léto. Po třetím triumfu v Lize mistrů odešel trenér Zinedine Zidane , za novou výzvou do Juventusu prchl i Cristiano Ronaldo . Ztráta klíčového muže, který nastřílel za osm let v klubu přes 400 branek, neuvěřitelně bolí. Zvlášť, když se nedaří přivést adekvátní náhradu.

Hvězdný soubor se dostává pod tlak fanoušků i fotbalové veřejnosti, nervozita roste. Proč, ksakru, nepoužije získaný balík za CR7 (100 milionů eur, 2,6 miliardy korun) a nepřivedete opravdovou hvězdu? Real by fanouškům rád vyhověl a investoval, jenže situace na trhu se vyšponovala do extrémně složité situace.

Kroky zástupců šampiona Ligy mistrů nejprve směřovaly do Anglie. Mohamed Salah, kometa Liverpoolu z uplynulé sezony? Egyptský snajpr řekl díky, ale zároveň prodloužil kontrakt na Anfield Road. Kapitán anglické reprezentace a druhý nejlepší střelec minulého ročníku Premier League Harry Kane? Tottenham odpověděl, že jedině za sumu začínající na 200 milionech euro (5,2 miliardy korun), což je i na Real příliš vysoko.

Zájem o Real neskrývá Eden Hazard , který si o přesun na Pyrenejský poloostrov říká delší dobu. Zvlášť, když stejným směrem putoval v létě gólman a reprezentační parťák Thibaut Courtois . Jenže Chelsea o odchodu největší hvězdy odmítá rokovat. Směrem do Anglie skončil přestupový termín nezvykle brzy (9. srpna), „blues“ si v případě Hazardova prodeje už nemůžou zajistit náhradu.

Real navíc odmítá rvát přestup na sílu, aby si nezničil dobré vztahy s londýnským klubem. „Nechtějí se s Chelsea rozhádat,“ potvrdili Hazardovi zástupci španělským médiím. Pokud by Real reagoval rychleji, Hazard byl k mání za zhruba 160 milionů eur (4,2 miliardy korun). Po 9. srpnu, kdy už se v Anglii nesmí přestupovat, jeho cena vzrostla minimálně o dalších dvacet procent.

Plnohodnotná náhrada za Ronalda? Dost možná... Gareth Bale svou trefou přispěl k výhře Realu nad Getafe
Plnohodnotná náhrada za Ronalda? Dost možná... Gareth Bale svou trefou přispěl k výhře Realu nad Getafe

Vyplatí se počkat na Neymara ?

Dalším ze zamýšlených adeptů byl argentinský snajpr Mauro Icardi, jenže Inter svůj klenot hodlá udržet ve své sestavě a okamžitě reagoval. 25letý snajpr v srpnu poté, co Real deklaroval zájem, podle informací z Itálie podepsal nový, výrazně vylepšený kontrakt platný až do roku 2023.

Výčet jmen, které zatím Realu krachly, je opravdu dlouhý. Velkou touhu projevil i Robert Lewandowski. V jeho případě šlo ale spíš o zájem ze strany hráče, nikoliv klubu. Bayern by svou útočnou jedničku pustil jen za pořádně tučnou sumu a Realu se příliš nechtělo investovat do hráče, který už překročil třicítku a navíc se na jaře nepyšnil exkluzivní formou.

V současné chvíli na seznamu zbývá Rodrigo z Valencie. 27letý forvard se v minulé sezoně blýskl 19 góly, velmi dobře ho zná nový kouč Lopetegui. Valencie je ochotná hráče pustit za 120 milionů eur (3,1 miliardy korun), dobře ví, že si vysokou sumu může dovolit. Jenže Real zatím váhá, přeci jen se nejedná o špičkového útočníka světových kvalit.

V Realu samozřejmě ví, že díru po Ronaldovi potřebují zacelit, navíc fanoušci dychtí po velkém jménu. Klub je v presu, u každého hrotového fotbalisty, jehož jméno se objeví v souvislosti s madridským gigantem, okamžitě vyletí cena razantně nahoru.

Real má údajně připravených až 300 milionů eur, které může použít. Jenže klub nechce nic podnikat na sílu a kupovat předražené fotbalisty. Je dost možné, že minimálně podzim odehraje se stávajícím kádrem a útočnou fázi postaví na Benzemovi , Baleovi, Iskovi, případně Vázquezovi a Asensiovi.

Existuje ale ještě jedno jméno, které by situaci úplně změnilo. V Realu stále nezapomněli na Neymara. Nejdražší fotbalista světa by se z pohledu marketingu, fotbalového umění i vkladu do budoucna Ronaldově odkazu nejvíc přiblížil.

Z PSG zatím zní rezolutní ne, i odpočatý Neymar začal sezonu ve Francii a už střílí góly. Jenže UEFA stále prošetřuje finance pařížského klubu, který v minulém roce investoval astronomické sumy právě do brazilské superstar a francouzského klenotu Mbappého (u něho šejkové Realu rovnou vzkázali, ať na něj zapomene).

Pokud by od UEFA přišel trest, možná bude muset pařížský klub prodávat. A v tu chvíli je Real nachystaný, aby brazilského mága rychle převlékl do svého dresu…

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud