3. září 2020 • 11:45

Bitva o Messiho: Donutí ho Barcelona zůstat? Odchod není tak jasný

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

O nejlepšího fotbalistu své historie nechtějí přijít. A bojují pořádně tvrdě. Barcelona se odmítá vzdát Lionela Messiho, který požádal o svolení k odchodu z klubu. Zamotaný případ nerozsekla ani středeční schůzka vedení s Lionelovým otcem Jorgem. Katalánci trvají na svém - pokud svého 33letého hrdinu pustí, tak jedině za výstupní klauzuli (700 milionů eur). Podle posledních informací od dobře informovaného argentinského sportovního kanálu TyC Sports ani nejvážnější zájemce (Manchester City) nechce riskovat právní bitvu. Momentálně to vypadá, že výjimečný hráč bude muset zůstat na Camp Nou.



Messiho sága už několik dnů plní stránky sportovních stránek i webových serverů po celém světě. 33letý útočník odfaxoval vedení Barcelony zprávu, že chce odejít. A zadarmo, protože dle hráčových zástupců lze uplatnit dodatek ve smlouvě, podle kterého je týmový kapitán po sezoně volný.

Situaci přiletěl ve středu přímo do Barcelony řešit Messiho otec Jorge. „Těžké, těžké,“ procedil směrem k reportérům na otázku ohledně možného setrvání na Camp Nou. Následné hodinu a půl dlouhé jednání s vedením klubu ale žádný posun nepřineslo.

Barcelona trvá na svém, že Messi mohl odejít zadarmo pouze do začátku června, jak je psáno ve smlouvě. V současné chvíli ho klub pustí puze v případě zaplacení výstupní klauzule (700 milionů eur, 18,2 miliardy korun). Protistrana ale namítá, že vzhledem k prodloužení sezony mohl Messi opustit klub ještě na konci srpna, kdy odeslala na klub oficiální žádost o uvolnění.

Messi už se možná vidí v bleděmodrém dresu Manchesteru City, v neděli nenastoupil do přípravy Barcelony. Jenže v tuhle chvíli má být situace taková, že ani bohatí šejkové nechtějí riskovat právní bitvu, v níž by hrozilo, že budou muset zaplatit obří sumu ve výstupní klauzuli. Tolik nikdo investovat nechce i vzhledem k tomu, že stávající kontrakt v Barceloně vyprší Messimu už příští rok.

„Na devadesát procent zůstane v Barceloně,“ informoval TyC Sports, který jako první přinesl informaci o Messiho požadavku na odchod z klubu. Situace může připomínat loňskou anabázi u Neymara - ten též požádal o svolení k návratu do Barcelony, složitý obchod se ale nepodařilo zrealizovat a brazilská hvězda pokračuje v PSG.

„Messi chce hrát za dva roky na mistrovství světa a vyhrát ho,“ vyjádřil se pro španělská média bývalý prezident Realu a právník Ramon Calderon. „Jenže teď se zdá, že v Barceloně zůstane. Dohodnout se bude těžké, když se to včera (ve středu) nepovedlo Messiho otci.“

Citizens s Guardiolou na lavičce a španělskými lidmi ve sportovním vedení by argentinské modle mohli sedět, mimořádný útočník je nejspíš odhodlaný angažmá na Ostrovech vyzkoušet. „Jenže bude City riskovat trest od FIFA? Můžou mít na dva roky zákaz podepisování nových hráčů, případně dostat pokutu 700 milionů eur (hodnota výstupní klauzule). Myslím, že tohle žádný klub riskovat nebude,“ pokračoval někdejší boss madridského klubu. „Řešením může být odchod za nějakých 100, 150 milionů eur, ale to bude těžké.“

Hráči Barcelony se sejdou k dalšímu tréninku pod Ronaldem Koemanem v pátek. Do té doby může Messi přemýšlet o tom, zda si svůj odchod nerozmyslí a nepřipojí se ke svým parťákům.

Otec Lionela Messiho Jorge po přistání na letišti v Barceloně, kde jednal o budoucnosti svého syna
Otec Lionela Messiho Jorge po přistání na letišti v Barceloně, kde jednal o budoucnosti svého syna

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

VIDEOGRAFIKA: Nej střelci v TOP 5 evropských ligách za posledních 20 let
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud