16. června 2015 • 11:30

Sparta má smůlu. Reprezentant Sivok se upsal Bursasporu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chutě si na něho dělala pražská Sparta, byl její prioritou v letním přestupovém období. Stoper Tomáš Sivok, který dosud působil v istanbulském Besiktasi, však zůstane v Turecku. Dnes prošel zdravotní prohlídkou a dohodl se na smlouvě s Bursasporem. Potvrdily se tak informace deníku Sport. 



O českého reprezentanta měly největší zájem tři kluby: vedle Sparty a Bursasporu to byl ještě řecký Panathinaikos. Pro aktuálně třetí tým turecké ligy si Sivoka vyhlédl kouč Ertugrul Saglam, jenž si ho přivedl už do Besiktasu. Sám ho však musel záhy opustit, ovšem v Bursasporu si zklamání vynahradil.

Před pěti lety s ním dokonce získal historický titul, a to s jiným Čechem v sestavě: Tomášem Zápotočným, který v mužstvu hostoval. Klub navíc expanduje dál, postavil nový stadion pro 40 000 diváků. I tyto důvody hrály při Sivokově rozhodování velkou roli.

Sparta, která o reprezentačního obránce hodně stála, se tedy musí zaměřit na jiná jména. Mluví se například o příchodu Ondřeje Mazucha, v Dněpropetrovsku mu končí smlouva. Velkým otazníkem je ale jeho zdravotní stav. Kvůli nedávné operaci křížového vazu v koleni by s velkou pravděpodobností nestihl začátek sezony, který bude s ohledem na předkola Ligy mistrů velice krušný.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud