24. února 2017 • 18:13

Tohle umí další kouzelné dítě Barcelony: z gólu po úžasném sólu je hit

Autor: Tomáš Vala
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lionel Messi, Xavi, Andrés Iniesta… to je jen hrstka fotbalistů, které si vychovala Barcelona. Zdá se, že v La Masii, jak se její slavná akademie nazývá, vybrušují další diamant. Je mu 17 let a nese jméno Jordi Mboula. Mladičky Španěl s konžskými kořeny se naposledy blýskl v zápase juniorské Ligy mistrů proti Borussii Dortmund. Série úchvatných kliček s následnou umístěnou střelou se stala hitem na internetu.



Akce začala na půli hřiště, kde Mboula převzal míč. Nejprve elegantní zidanovkou „poslal na párek“ jednoho z protihráčů. Dlouho se nerozpakoval a s míčem si to namířil do pokutového území. Zostuzenému mladíkovi Borussie se jej sice následně podařilo dohnat. Stalo se tak ale až v pokutovém území, kde na španělského rychlíka číhal další obránce.

S dortmundským blokem si talentovaný hráč nedělal těžkou hlavu a pohotovou přehazovačkou se prosmekl mezi oběma bránícími hráči. Rázem tak byl před brankářem Bansenem sám. Průnik zakončil ve velkém stylu, kdy znovu potvrdil svůj um a přesnou střelou ke vzdálenější tyči upravil skóre na konečných 4:1.

VIDEO: Překrásná Mboulova akce zakončená gólem

Stadion byl jako u vytržení, podobně jako spoluhráči, kteří ho při oslavě gólu v rohu hřiště doslova zasypali svými těly.

Pro styl hry je Mboula ve své vlasti přirovnáván k Thierrymu Henrymu. Také už si vysloužil přezdívku „Titi“ vycházející z křestního jména francouzského kanonýra. Fanoušky navíc napadla spojitost s dalším velkým jménem. V roce 1996 tehdy dvacetiletý brazilský střelec Ronaldo předvedl obdobnou parádu, když stejně jako barcelonský talent „vykoupal“ hned několik protihráčů v zápase s Compostelou. 

VIDEO: Brazilec Ronaldo a jeho sólo v zápase s Compostelou (1996) 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud