3. srpna 2018 • 04:25

Šéf Bayernu: Ronaldo za miliardy ve 33 letech? To bychom nikdy neudělali

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup superstar Cristiana Ronalda za 100 milionů eur (2,56 miliardy korun) z Realu Madrid do Juventusu Turín je bezpochyby hlavní událostí léta na přestupovém trhu. Šéf Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenigge na jednu stranu investici „staré dámy“ chápe, nicméně přiznává, že jeho klub by za 33letého fotbalistu tolik peněz nikdy nedal. Věří totiž, že úspěchy a velká vítězství lze vybojovat i bez obřích investic. Kvůli tomu zkritizoval přístup Paris St. Germain a Manchesteru City, kteří podle něj zbytečně nafukují ceny hráčů. 



Šéf Bayernu Mnichov Karl-Heinz Rummenigge přiznal, že ho zaskočilo rozhodnutí Juventusu investovat 100 milionů eur do 33letého Cristiana Ronalda . „Byl jsem překvapen. My bychom nikdy do hráče v takovém věku tolik peněz neinvestovali,“ říká k přestupu, kterým Juventus stanovil nový rekord Serie A.

Co se věhlasu týče, italská nejvyšší soutěž v poslední době zaostávala za anglickou Premier league, německou bundesligou či španělskou La Ligou. Z hlediska zvýšení popularity nejvyšší italské fotbalové soutěže a klubu samotného jednání Juventusu Rummenigge rozumí, ale jinak...

„Italský fotbal v posledních letech ztratil půdu pod nohama, tudíž z tohoto pohledu investici do Ronalda chápu. Nicméně částka 100 milionů eur za 33letého fotbalistu je podle mě příliš vysoká," tvrdí. „Ačkoliv je Ronaldo skvělý hráč, nikdy bychom takové peníze nedali,“ zopakoval. 

Jeho Bayern Mnichov během letní přestávky utratil zatím peníze pouze za 17letou kanadskou vycházející hvězdu Alphonsa Daviese, který se oficiálně k týmu připojí v lednu 2019. Přestupní částky by měla pohybovat okolo 10 milionů eur (256 milionů korun). 

„Není třeba bláznit, abyste vyhráli Ligu mistrů. Jen se podívejte na Real Madrid. Vyhrál ji třikrát po sobě, aniž by za tu dobu vynaložil posil nějaké velké finanční prostředky. To je i naše filozofie,“ přiznal šéf historicky nejúspěšnějšího německého klubu.

Vzhledem k úspěchům „Bílého baletu" 62letého Rummeniggeho zaráží, kolik peněz týmy za hráče na evropském fotbalovém trhu v posledních letech utratily. Kdo za obrovskými částkami podle něj stojí? „Ceny hráčů se nafukují zejména kvůli nákupům Paris St. Germain a Manchesteru City,“ tvrdí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud