18. listopadu 2021 • 13:16

Hvězdy Chelsea a Realu se zlobí po záměně: Nepoznáte černochy podle tváře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář fotbalové Chelsea Édouard Mendy a jeho bratranec Ferland Mendy z Realu Madrid kritizovali některá média, která zpravodajství o obvinění ze znásilnění týkajícího se jejich jmenovce Benjamina Mendyho doplnila chybně jejich fotografiemi. Francouzský mistr světa Mendy z Manchesteru City byl obviněn ze šesti případů znásilnění a jednoho sexuálního napadení. Vinu odmítá.



Všichni tři hráči jsou francouzskými rodáky senegalského původu, přičemž Édouard Mendy jako jediný z nich tuto africkou zemi reprezentuje. Podle gólmana Chelsea došlo k záměně fotografií v médiích jen proto, že mají tmavou pleť.

„Je smutné vidět, že v roce 2021 ve Francii a v Anglii nejsou někteří lidé schopni rozlišit černochy podle jmen ani tváří,“ napsal Édouard Mendy na instagramu k ukázkám z médií, kde byla u případu Benjamina Mendyho fotografie jeho či Ferlandova. „Tyhle 'omyly' můžou někomu připadat vtipné, ale ve skutečnosti jsou pravý opak a velmi symbolické. Přece není takový problém rozlišit dvě tváře, zvlášť když vám může výrazně pomoci fotbalový dres!“

Jeho příspěvek krátce poté sdílel na Twitteru Ferland Mendy a doplnil: „Jsme v roce 2021. Už dost! Bude to nějaký čas trvat, ale nakonec nás budete respektovat. Ať už se vám to líbí, nebo ne.“

Obviněný Mendy z Manchesteru City:

Brankář Mendy z Chelsea:

Obránce Realu Madrid Mendy:

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud