16. října 2022 • 12:40

Divoká ženská liga v Anglii! Hvězda dala soupeřce pěstí, ve strkanici i kouč

Autor: iSport.cz, paš
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ženský fotbal je v Anglii stále víc populární, k čemuž pomohl i triumf národního týmu na domácím červencovém EURO. V sobotu tak mohli fanoušci sledovat pořádnou divočinu a kontroverzi v zápase mezi Aston Villou a West Hamem. Hvězda „hammers" Hawa Cissoková se v závěru vítězného duelu dostala do konfliktu se soupeřkou, kterou po krátké strkanici udeřila pěstí do obličeje, za což musela předčasně do sprch. „To je nepřijatelné," reagovala trenérka domácího mužstva Carla Wardová. Červenou kartu pak obdržel i trenér londýnského celku Paul Konchesky, bývalý obránce Fulhamu či Leicesteru.



Hráčky hostujícího West Hamu držely v nastaveném čase jednogólový náskok, navíc hvězda týmu Cissoková vyvážela míč z obrany na útočnou polovinu. Její postup viditelným držením zastavila Sarah Maylingová.

Rozhodčí faul odpískala a hra měla pokračovat. Jenže obě fotbalistky se dostaly do sporu. Cissoková se po domácí hráčce ohnala, konflikt nakonec vygradoval úderem pěstí do obličeje.

Cissoková dostala červenou kartu a zamířila rovnou do kabiny. „Nikdy jsem nic takového neviděla, ten úder je nepřijatelný," prohlásila Wardová.

Živo ale najednou bylo i mezi oběma střídačkami. Zápas předčasně skončil i pro Paula Koncheskyho, trenéra West Hamu. „Zastal jsem se své hráčky. Beru jakékoli následky za své chování. Tohle nechceme vidět, chápu to, ale budu stát za svými hráčkami."

Jeho svěřenky nakonec vyhrály 2:1, dva góly vstřelily za úvodních čtrnáct minut. Aston Villa snížila v 77. minutě, chvíli před tím Alisha Lehmannová neproměnila penaltu.

„Podle toho, co jsem viděla, ta mela není absolutně v pořádku. Je to ale frustrující, naše holky byly skvělé, zasloužily si víc," dodala trenérka Wardová.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud