Jonáš Bartoš
16. dubna 2023 • 13:15

Krmenčík: hattrick po třech letech! Sladký závěr sezony a jásot publika

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Složitá první sezona v exotickém prostředí je u konce. Michael Krmenčík (30) se v závěrečném ligovém duelu zaskvěl v dresu Persije Jakarty. Proti PSS Sleman nastřílel hattrick, tři branky v jednom utkání dal poprvé od angažmá v Plzni. V sestavě nechyběl ani český stoper Ondřej Kúdela, evropské posily zásadně přispěly k celkovému druhému místu v tabulce.



Persija v sobotu odehrála poslední duel sezony. Krmenčík otevřel skóre už ve druhé minutě utkání. Po chybě hostující obrany uklidil míč do prázdné brány a mohl slavit vedení. Podruhé se prosadil ve 26. minutě, kdy hlavou proměnil přesný centr z pravé strany. Hattrick zkompletoval v nastavení, kdy proměnil nájezd zprostřed hřiště a završil výsledek na konečných 5:0.

Krmenčíka bylo v závěrečném duelu sezony plné hřiště. Dostal se do celé řady dalších šancí, po faulu na něj domácí kopali penaltu, po níž padla třetí branka. Výrazně přispěl k jasnému výsledku před stadionem plným nadšených fanoušků. Persija si v tabulce zajistila druhé místo, což v náročné sezoně lze považovat za úspěch.

„Děkujeme Bohu, že jsme skončili druzí a poslední zápas vyhráli s takovým skóre,“ pravil po utkání brankář a kapitán týmu Andritany Ardhiyasa. „Musím ocenit celý tým, tahle sezona byla velmi složitá. Ale je to jako ve filmu s hodně šťastným koncem. Hráli jsme před 60 tisíci fanoušky a získali tři body. Bylo to něco výjimečného,“ pochvaloval si zkušený gólman.

Na stoperu odehrál celé utkání Ondřej Kúdela, ale na drtivém skóre měl hlavní podíl český forvard. Krmenčík vstřelil tři branky poprvé od svého odchodu do ciziny. Naposledy slavil hattrick ještě v dresu Plzně – 30. října 2019 v domácím poháru proti Chlumci nad Cidlinou (4:3), tedy před téměř třemi a půl lety.

Forvard, který ve 35 reprezentačních startech nastřílel v národním týmu devět branek, ideálním způsobem završil první rok v exotickém angažmá. Krmenčík zamířil do Jakarty loni v létě po nepovedené sezoně ve Slavii, ve 23 zápasech nastřílel 10 branek a přidal jednu asistenci. Při větším klidu v koncovce mohlo být gólů výrazně víc.

Český útočník v novém působišti prožil turbulentní rok. Říjnové neštěstí na zápase indonéské fotbalové ligy v Malangu přineslo 125 obětí na životech fanoušků, soutěž byla na dlouhý čas přerušená a chvíli se hrála i bez diváků. Poslední zápas sezony ale přinesl klubu, kde působí dva někdejší čeští reprezentanti, mnohem více radosti a povzbuzení do dalšího ročníku.

Krmenčík také v prosinci kvůli plivnutí na protihráče vynechal kvůli dodatečnému trestu pět zápasů. V Jakartě má smlouvu ještě na dvě následující sezony.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud