22. května 2023 • 09:40

Straka v Trenčíně odvrátil průšvih, ale končí. Klub: Půjdeme jiným směrem

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Děkujeme, ale odejděte. Když trenér František Straka na konci března kývl na nabídku Trenčína, dostal jasný úkol - zachraňte nás v lize. Povedlo se, vlastně i s přehledem. Přesto zkušený kouč na Slovensku pokračovat nebude. „Klub se rozhodl v budoucnosti jít jiným směrem, což si obě strany vysvětlily," uvedl v klubovém prohlášení mluvčí Martin Galajda.



Na konci března dostal František Straka po roce a půl trenérské angažmá. Byl znovu ve svém živlu a doufal, že krátkodobá výpomoc v Trenčíně se promění v dlouhodobou spolupráci. Nestalo se.

„Po jednání vedení klubu na základě už dřív rozpracované analýzy a zhodnocení situace, zástupci klubu poděkovali trenérovi za odvedenou práci," zveřejnil klub na webových stránkách.

Straka převzal Trenčín v kritické situaci, po druhém kole nadstavbové části byl na předposlední barážové pozici. Po příchodu nového kouče však nastal obrat a přísun hned čtrnácti bodů z osmi zápasů znamenal pohodovou záchranu.

„Spolupráce s trenérem byla na základě splnění jediného relevantního cíle úspěšná. Františkovi Strakovi chceme upřímně poděkovat, že přijal nabídku, naplno pracoval pro náš klub a významnou mírou pomohl k záchraně tohoto ročníku Fortuna ligy," uvedl AS Trenčín.

Ale vedení s ním pokračovat nechce. Po Strakově konci bude hledat nového trenéra, se kterým se hodlá odrazit do vyšších pater tabulky.

„Klub se rozhodl v budoucnosti jít jiným směrem, což si obě strany vysvětlily. Trenér František Straka vstoupil sice jen krátce, ale výrazně do historie trenčínského fotbalu. Na našem stadionu bude mít dveře vždy otevřené," dodal mluvčí Galajda.

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud