28. dubna 2013 • 15:53

Maracaná hlásí hotovo se zpožděním! Diváci mohli jen na třetinu míst

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na nejznámějším brazilském stadionu se zase hrál fotbal! Po tříleté rekonstrukci otevřeli stadion Maracaná v Rio de Janeiru, který bude příští rok hostit finále mistrovství světa. Diváci na něm sledovali exhibiční zápas mezi týmy bývalých úspěšných reprezentantů Ronalda a Bebeta.



Pořadatelé si však zdaleka nemohou stále oddechnout. O úplném dokončení přestavby ještě nemůže být zdaleka řeč. Včerejší otevření Maracaná přišlo čtyři měsíce po plánovaném termínu, ale i tak pro diváky byla zpřístupněna jen třetina ze 78 tisíc míst. Stále také pokračují protesty místních obyvatel, kterým se nelíbí, že kvůli stavebním pracím bude muset být zbořena škola a indiánské muzeum.

„Stihlo se to na poslední chvíli, ale s výsledkem jsme velmi spokojeni,“ řekl novinářům Ronaldo, který je také členem organizačního výboru MS 2014. Maracaná je teprve čtvrtou dokončenou arénou z dvanácti stadionů, které mají příští rok šampionát hostit, už na šesti z nich začne v červnu Pohár FIFA.

Jeden z fanoušků si přinesl model stadionu Maracaná také na hlavě
Jeden z fanoušků si přinesl model stadionu Maracaná také na hlavě

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud