31. srpna 2007 • 00:00

Fotbalový Superpohár získal AC Milán

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítěz Ligy mistrů AC Milán vyhrál Superpohár, když velký podíl na zisku trofeje měl i Marek Jankulovski. Reprezentační obránce při vítězství 3:1 vstřelil nádherný vítězný gól.



Do smutku a slz zahalený zápas o fotbalový Superpohár rozhodl český obránce Marek Jankulovski. Jeho přesná střela bez přípravy dnes v Monte Carlu posunula AC Milán k výhře 3:1 nad FC Sevilla v utkání, které se hrálo ve stínu smrti dvaadvacetiletého záložníka španělského klubu Antonia Puerty. Ten v úterý zemřel poté, co mu při sobotním ligovém duelu selhalo srdce. Zápas vítěze Ligy mistrů s držitelem Poháru UEFA začal minutou ticha, při které se hráči obou týmů drželi ve středovém kruhu kolem ramen. Sevilla i AC Milán navíc uctily památku mladého fotbalisty tím, že nastoupily nejen s černými páskami na rukávech, ale také s Puertovým jménem na dresech. Když navíc vstřelil v 15. minutě sevillský Renato první gól zápasu, dal jednoznačně najevo, že jeho branka patří zesnulému spoluhráči. Sklonil hlavu a ukázal prstem k nebi. Fanoušci španělského klubu, s nímž se může v základní skupině Ligy mistrů utkat pražská Slavia, vyvěsili před utkáním na zábradlí velkou vlajku s nápisem "Puerta je s námi". O přestávce se k nim připojili i příznivci AC Milán, kteří rozvinuli velký transparent se záložníkovým jménem a dlouho skandovali jméno zesnulého fotbalisty.


AC Milán - FC Sevilla 3:1 (0:1) Branky: 56. F. Inzaghi, 62. Jankulovski, 87. Kaká - 15. Renato. Sevilla: Palop - Dragutinovič, Alves, Duda (75. Maresca), Escude (82. Fabiano) - S. Keita, Navas, Marti (65. Keržakov), Poulsen, Renato - Kanoute. AC Milán: Dida - Oddo, Nesta, Kaladze, Jankulovski - Gattuso (73. Emerson), Pirlo (89. Brocchi), Ambrosini, Kaká, Seedorf - F. Inzaghi (88. Gilardino).

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud