19. září 2007 • 00:00

Nikl se vrátil do klubu svého srdce

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalista Marek Nikl před lety pomáhal finančně k záchraně vršovického klubu. Nyní mu vedení Bohemians 1905 jeho přízeň vrátilo.



Jednatřicetiletý fotbalový obránce Marek Nikl se po osmi letech vrátil do vršovického Dolíčku. Ve Vršovicích dnes podepsal s vedením Bohemians 1905 tříletou smlouvu a absolvoval první trénink s prvoligovým nováčkem. Tomu by měl pomoci svou zkušeností s udržením příslušnosti k nejvyšší soutěži. Fotbalistovi přirostl vršovický klub k srdci, před časem dokonce pomáhal finančně k jeho záchraně. Jeho dres opustil před osmi lety, kdy se vydal do Norimberku, kde prožil řadu sezon v bundeslize, ale i druhé nejvyšší soutěži. Na podzim se však na trávník nedostával, a tak zamířil zpět do vlasti, aby tentokrát pomohl "Klokanům" přímo na hřišti. První informace o možném přestupu připustily oba kluby už v úterý, dnes ale teprve pražský klub získal jistotu. Nikl dorazil dnes ráno do Vršovic, kde podepsal tříletý kontrakt. "Je to pro mě splnění dalšího snu, návrat do vyprodaného Dolíčku jsem si vždy přál, už se těším na naše fanoušky," prohlásil fotbalista po podpisu smlouvy, která vyprší 30. června 2010. Nikl odehrál v Německu 228 soutěžních zápasů a vstřelil šestnáct branek. Jeho největším úspěchem v Bavorsku byl letos na jaře zisk Německého poháru. Na svém kontě má pět reprezentačních startů, v české lize stačil nastoupit před odchodem do Německa k 22 utkáním a dal dvě branky.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud