8. února 2017 • 20:00

Horváth žaluje ČAFH. Štve ho vyřazení z výkonného výboru, tvrdí Haindlová

Autor: šq, šp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nahradili ho ve výkonném výboru, a to se Pavlu Horváthovi nelíbí. Bývalý záložník a současný asistent trenéra v Plzni proto podal na Českou asociaci fotbalových hráčů žalobu. Ta obvinění považuje za účelové.



Pavel Horváth podal na ČAFH žalobu, kterou se dovolává neplatnosti rozhodnutí členské schůze z jara loňského roku,“ potvrzuje předsedkyně hráčských odborů Markéta Haindlová. Na schůzi došlo k dílčí změně stanov a Horváthovu nahrazení ve funkci člena výkonného výboru.

Haindlová žalobu odmítá. „Je ryze účelová a je součástí širší kampaně proti ČAFH. Navíc byla podána po řádné lhůtě a soud ji tak zřejmě nebude ani věcně projednávat. Pavel Horváth stál u založení asociace, od té doby se však chodu asociace nijak nepodílí a neúčastní se ani pravidelných výkonných výborů. Z toho důvodu rovněž nebyl jmenován do výkonného výboru pro další období. Žalobou napadl rozhodnutí členské schůze, které se z vlastního rozhodnutí nezúčastnil a které tak mohl aktivně ovlivnit.“

Plzeňský asistent trenéra a bývalý hráč Viktorie Pavel Horváth
Plzeňský asistent trenéra a bývalý hráč Viktorie Pavel Horváth

Samotný Horváth se k věci odmítl vyjádřit. „Pavel Horváth se na toto téma nebude nijak vyjadřovat,“ zní oficiální vyjádření z Plzně.

ČAFH původně spolupracovala s fotbalovou asociací, ale ta loni v červnu partnerství ukončila kvůli „nekompetentnosti“ odborů. Podle informací Sportu se navíc rodí nové uskupení hájící práva hráčů, které již požádalo FAČR o záštitu. Měl by za ním stát Tomáš Pešír, který původně patřil ke spolupracovníkům Haindlové.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud