21. července 2017 • 15:47

Sen o třetím triumfu se rozplynul. Sparta ze CEE Cupu vypadla

Autor: vo, md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Praha hostí mezinárodní turnaj GENERALI CEE Cup pro hráče do 19 let, na kterém pražská Sparta měla šanci získat třetí trofej v řadě. Chabá koncovka a neúprosný systém turnaje ale znamenají, že na obhajobu museli sparťané hodně rychle zapomenout.



Poslední dva roky Sparta slavila celkové vítězství na turnaji GENERALI CEE Cup, a vše nasvědčovalo tomu, že letos se pokusí vyhrát mezinárodní turnaj potřetí v řadě. Kromě finále, které hostí 26. července stadion Bohemians Praha, měla mít výhodu domácího prostředí. Její zápasy se totiž hrají v areálu mládežnického centra na Strahově. Jenže druhý den po začátku turnaje je jasné, že letenský klub na trofej pro vítěze nedosáhne.

Rozhodla špatná koncovka mladých sparťanů v prvním zápase proti Burnley. Pražané překvapivě s Angličany prohráli, přitom většina hráčů soupeře byla výrazně mladší. Jenže Sparta předvedla nevídané trápení se v koncovce. A když už trefila bránu, anglický brankář střelu dokázal zneškodnit. Navíc Burnley se podařilo z minima vytěžit maximum, když po sérii chyb obránců skórovalo ze své druhé střely na bránu patnáct minut před koncem. S výsledkem už Sparta nedokázala nic udělat.

Výsledek ještě neznamenal úplný konec sparťanských nadějí na obhajobu titulu. Ale další výhra Burnley ve skupině nad kanadským týmem Prostars už ano. Systém turnaje velí, že jedině vítězové tříčlenných skupin postoupí do semifinále. Průběh zápasu ani doufajícím sparťanům příliš naděje nedával. Angličané měli celý zápas plně pod kontrolou a ukázali, jaká propast vězí mezi anglickou a kanadskou kopanou. Navíc když klub z Ontraia vstřelil vyrovnávací branku, stačilo Burnley pouhých vteřin, aby se znovu ujaly vedení.

Exotický souboj Sparty s Kanaďany už nemá na postup do semifinále žádný vliv. Trenér Miroslav Kriegr tak nenaváže na svého předchůdce na lavičce sparťanské devatenáctky Davida Holoubka, který loňskou výhrou na GENERALI CEE Cupu začal podzim, který končil jako úspěšný trenér A týmu.

 

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud