24. května 2018 • 10:21

Je dohoda o dluzích majitele Slavie blízko? Tvrdík se fotil s šéfy J&T

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejistota kolem majitele Slavie by mohla skončit už tento týden. Podle informací Hospodářských novin se rýsuje dohoda, která by mohla vrátit kontrolu nad CEFC Europe zpět do čínských rukou. Zatím na ní ovšem chybí podpisy, které by potvrdily dohodu ohledně splacení dluhů vůči investiční skupině J&T , které dosahují výše 450 milionů eur (11,5 miliardy Kč).



Všechno je na cestě k urovnání sporů? Fotografie šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka na jeho twitterovém účtu by tomu mohla nasvědčovat.

Tvrdík se na ní usmívá společně s dvěma vrcholnými představiteli J&T. „Nic tak nepotěší, jako setkání se starými přáteli,“ napsal ke snímku, na kterém je s Patrikem Tkáčem. Ten přitom na sociální síti ještě minulý týden ve slovenštině psal, že „Jardo klame.“ Po Tvrdíkově boku stojí také Dušan Palcr – předseda dozorčí rady Sparty se ocitl v krizovém managementu dosazeném J&T za odvolané představenstvo CEFC Europe. 

 

„Dohoda je. Podpisy zatím nejsou, ale je to spíše technikálie a pracuje se na tom. Podepsat by se to mohlo tento týden,“ citují Hospodařské noviny zdroj z CEFC Europe.

Naopak druhá strana údajně zaujímá zdrženlivější postoj. Jedním z důvodů mají být také Tvrdíkova vyjádření o datu splatnosti půjčky, které mělo nastat minulý pátek či o poskytnutí bankovní garance od čínského státního konglomerátu CITIC, která by měla za CEFC částku uhradit.

O problémech CEFC se začalo psát poté, co vyšlo najevo, že jejího šéfa Jie Ťien-minga, který je poradcem prezidenta Zemana, vyšetřují čínské úřady pro podezření z ekonomické kriminality.

V posledních dnech ztrácí své funkce v řídících orgánech čínských společností Čchen Čchiou-tchu (v českém tisku někdy také Chan Chauto). Ten byl známý jako „největší čínský slávista,“ v klubu zastával funkci předsedy dozorčí rady. Jeho jméno  před časem potichu zmizelo z webu Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce, založené Tvrdíkem, kde donedávna zastával funkci čestného prezidenta. Více čtěte na Info.cz ZDE>>>>

Slavia - Jablonec: Na Tribuně Sever se objevily transparenty proti Tvrdíkovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud