14. dubna 2021 • 13:03

Boj na Prachaticku. Šéf Trněný v ohrožení, ve hře je estébáctví

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se nepodařilo ani Romanu Berbrovi v době jeho největší síly, může nastat hned v prvních volbách po jeho pádu. Dlouholetý předseda prachatického OFS Jiří Trněný čelí silné opozici, která má v pátek 15. dubna naději na úspěch.



Jiří Trněný, na rozdíl od jiných, kteří to nyní o sobě tvrdí, skutečně stál otevřeně proti Romanu Berbrovi. Na valných hromadách ho nevolil, mnohdy jako jediný. Což tehdejšímu vládci vadilo, protože snil o sta procentech hlasů. Po jedné z valných hromad mu také přišla SMS s informací, že „na dně Orlíku je místa dost.“

Že to mělo spojitost s fotbalem, není jisté, přesto překvapuje, že po sešupu značky RB čelí Trněný dosud největšímu riziku, že nebude zvolen. Opozice poslala do boje Pavla Hodinu, bývalého hráče, rozhodčího a trenéra, nyní člena výkonného výboru FK Lažiště.

„Chceme ve vedení okresu někoho šikovnějšího. Chceme lepší komunikaci s kluby. Chceme člověka, který se bude věnovat mládeži, kterého budou zajímat naše problémy,“ tvrdí Petr Kouba, předseda Tatranu Prachatice, který je patrně nejsilnějším tahounem za změnu.

Víc než jména na straně soupeře je pro Trněného podstatné, že Hodinův tým má zřetelnou podporu klubů a je možné, že Trněného porazí. „Nikdy jsem se nebránil žádné opozici. Za kandidaturou pana Hodiny ale podle mého názoru stojí především má rozepře s některými krajskými kluby poté, co jsem je potrestal za fiktivní zápasy minipřípravek před třemi lety. Obávám se, že vítězstvím mého protikandidáta by se do okresu vrátily staré pořádky, proti kterým jsem více než deset let bojoval,“ tvrdí Trněný.

Pro objasnění: Trněný v roce 2018 udělil pokuty třem klubům, včetně Tatranu Prachatice, které neodehrály zápasy mini přípravek, ovšem vytvořily k nim fiktivní zápisy. Dotčené oddíly to vysvětlují počasím, v němž děti podle nich kopat nemohly, a neochotou Trněného utkání přeložit.

O Trněném se ve dnech předcházejících volbě objevilo, že byl spolupracovníkem StB. Není to však pravda. „Slyšel jsem, že podobné metody používají někdejší pomocníci pana Berbra naprosto běžně. Normálnímu člověku je z toho na zvracení,“ říká.

Petr Kouba odmítá, že by s tím jeho tábor měl co do činění. „S tím nemáme nic společného. Od takových pomluv se distancujeme. Do fotbalu politiku netaháme,“ tvrdí. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud