27. července 2022 • 10:43

Ze Slavie odchází (šéf)trenér, angažují ho ve fotbalové asociaci

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Edenu na Strahov. To je další cesta kouče Miroslava Beránka, jehož kariéra je spjata především s pražskou Slavií. Její áčko vedl celkem třikrát, v posledních letech se ovšem věnoval talentům a dosud byl šéftrenérem dorostu. Nyní vyslyší nabídku nového technického ředitele fotbalové asociace Zdeňka Psotky a měl by zastávat manažerskou funkci spjatou s mládežnickými reprezentacemi, popřípadě sledováním talentovaných hráčů.



FAČR ani Slavia zatím novinku neohlásily, ale v Edenu už nějakou dobu s Beránkovým odchodem počítají. „Zatím se k tomu nemohu vyjadřovat,“ reagoval na dotaz serveru iSport.cz Beránek. K dotažení jeho „transferu“ ovšem zbývá „pouze“ podepsat smlouvu s asociací, aby oficiálně nastoupil od 1. srpna.

Pětašedesátiletý trenér je prvním ze známějších jmen, které si Psotka přivádí na Strahov poté, co těsně porazil dalšího vážného adepta na technického ředitele Jiřího Plíška a byl jmenován Výkonným výborem FAČR. Plíšek sám působil v Edenu od roku 2015 jako manažer mládeže, než předloni v klubu skončil. Sázka na Beránka naznačuje, jakým směrem by se mohla odvíjet Psotkova personální politika.

Beránek jako hlavní trenér vedl Slavii poprvé v sezoně 1994/95, kdy s ní v lize skončil na druhém místě. Podruhé jí velel v letech 2001-03, kdy s týmem vyhrál domácí pohár, a nakonec vypomohl v sezoně 2014/15. V mládežnickém fotbale byl coby asistent Karla Brücknera nejprve u stříbra na mistrovství Evropy hráčů do 21 let v roce 2000 a o dvě léta později po Brücknerově jmenování koučem reprezentačního áčka dovedl mužstvo ke zlatu.

MŮJ PRVNÍ GÓL: Vyplaval jsem proti Trnavě, vzpomíná trenér Beránek
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud