18. prosince 2023 • 13:13

Neumann: Belmondo? Hloupá kauza. Pozici ve FAČR řeší s lidmi, co ho volili

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Tomáš Neumann odmítl, že jeho rozhodnutí po 18 letech skončit na lavičce futsalového národního týmu jakkoliv ovlivnila kritika po listopadové návštěvě olomouckého nočního klubu Belmondo po boku tří fotbalových reprezentantů. Člen výkonného výboru Fotbalové asociace ČR zvažuje další působení ve vedení fotbalu, přiznal v rozhovoru pro ČTK.



Neumann byl před závěrečným zápasem kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2024 spolu s hráči vyfocen v olomouckém podniku. Reprezentanti Vladimír Coufal, Jakub Brabec a Jan Kuchta museli kvůli návštěvě diskotéky před duelem s Moldavskem opustit mužstvo.

Neumann se v prohlášení pro média tehdy obhajoval tím, že byl v klubu s dcerou a hráče sám nabádal k odchodu do hotelu. Odmítl, že by fotbalisty doprovázel.

„Nemělo to žádný vliv. Myslím, že je to hloupá kauza. Prostě se stala a budu se s tím muset vyrovnat. Určitě necítím, že bych udělal něco špatného. Na mě to žádný vliv nemělo. Nebylo to vůbec téma ke skončení v reprezentaci,“ řekl Neumann po oficiální části tiskové konference před středečním domácím zápasem se Slovinskem na závěr neúspěšné kvalifikace mistrovství světa. Tím se třiapadesátiletý kouč rozloučí s národním mužstvem.

Výkonný výbor v listopadu vyzval Neumanna, aby zvážil důsledky své přítomnosti v olomouckém klubu. Futsalový trenér ale na prosincovém jednání uvedl, že nevidí důvod ke své rezignaci. Podle stanov ho může odvolat jedině valná hromada.

„Zjistil jsem, že ve fotbale je obrovský tlak. Já šel do fotbalu, že mu pomůžu, předám mu své know-how, které jsem načerpal za 30 let v byznysu. Bohužel prostředí ještě není takové, aby vás jako rychlokvašku přijalo. To prostředí je velice těžké a je specifické,“ upozornil Neumann.

Do výkonného výboru byl zvolen v červnu 2021 za spolek F-evoluce. Umí si přestavit, že ve vedení českého fotbalu už dlouho působit nebude. „Konec u fotbalu nevylučuju. Nejsem tam za Tomáše Neumanna, ale zvolili mě lidé. S těmi debatuju a od nich mám obrovskou podporu. Když budu končit, tak jenom sám za sebe. Ale musím to probrat s lidmi, kteří mě volili,“ uvedl rodák z Prahy.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud