15. září 2012 • 23:15

Němec se vrátil do Čerepovce gólem za Lva. I tak mu fanoušci tleskali

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Ondřej Němec si s týmem Lva Praha užil návrat do Čerepovce, jehož dres oblékal v uplynulých dvou sezonách. Trefou z 35. minuty na 2:2 v přesilovce pěti proti třem přispěl k výhře českého nováčka KHL 3:2 po samostatných nájezdech a dočkal se i potlesku fanoušků Severstalu.



"Bylo to strašně příjemné vidět, že lidi nezapomněli a tleskají mi. Pamatují si, že jsem tady za ty dva roky odvedl kus práce a vždy jsem zápasům dával maximum," řekl po utkání Němec.

"Bylo to trochu v menším, než když se tenkrát loučil Pepa Straka, to lidi vstali a tleskali. Každopádně to potěší," uvedl.

V této sezoně má český hokej v Čerepovci zastoupení díky obránci Petru Čáslavovi.

"Mají dobrý mančaft, ale hrají to na jednu pětku. Když nedá gól, tak jim nikdo nepomůže. Hráli jsme s nimi dvakrát v přípravě a věděli jsme, co od nich čekat," řekl Němec.

Lev porazil Severstal i na soustředění ve Švýcarsku 3:1 a pak na turnaji v Doněcku 4:0.

Cenné body si teď připsal v soutěži. "Byl to dobrý zapas s kvalitní diváckou kulisou, asi nejlepší, kterou jsme zatím zažili. O to cennější je, že jsme vybojovali dva body. Myslím, že se budou na konci sezony hodně počítat," uvedl osmadvacetiletý zadák.

Lev ve třetím zápase za sebou využil přesilovku a radoval se ze čtvrté výhry v pátém utkání KHL. "Přesilovkám se s trenéry hodně věnujeme, dlouho jsme nemohli dát gól, ale teď se nám to dařilo. Jsou to momenty, které budou rozhodovat," řekl Němec.

Byl rád, že to dnes vyšlo právě jemu. "Bylo to pro mě trochu speciální proti mému bývalému klubu. Hlavně že jsem tím gólem pomohl týmu k vítězství. Snad se bude blýskat na lepší časy a přesilovky nám tam budou padat," podotkl.

Další duel čeká Lva v pondělí na ledě Dinama Minsk. "Mají kvalitní tým s běloruskými reprezentanty, také Kanaďany a Čechy," zmínil Němec spoluhráče z národního týmu - beka Lukáše Krajíčka a útočníka Zbyňka Irgla - a také forvarda Libora Pivka.

Duel v moderní hale pro 15 tisíc diváků je podle Němce zážitkem. "Je tam bouřlivá atmosféra, asi nejlepší v KHL. Člověk se před takovou kulisou vyhecuje," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud