16. listopadu 2017 • 21:28

Radil a Kovář skórovali a nahráli, Francouz sledoval výhru opět z lavičky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lukáš Radil ze Spartaku Moskva si v utkání Kontinentální hokejové ligy proti Ladě Togliatti připsal gól a přihrávku a pomohl domácímu celku k vítězství 4:2. Spartak vyhrál čtvrtý zápas za sebou a v Západní konferenci se na jediný bod přiblížil postupovým místům do play off. Stejnou bilanci měl i Jan Kovář při výhře Magnitogorsku 3:0 v Rize.



Radil se trefil v osmé minutě a moskevský tým vedl už 2:0. V závěru úvodní třetiny pak český reprezentační útočník přihrál na třetí gól Dmitriji Kalininovi a vylepšil si bilanci v ročníku na 7+11. Lada už dokázala jen snížit, v závěru pojistil výhru Spartaku Maxim Truňov.

Magnitogorsk se v Rize prosadil až v poslední třetině. Vítězný gól vstřelil Oskar Osala v oslabení, další dvě branky dali hosté naopak v přesilovkách. Kovář si nejprve připsal asistenci a v 59. minutě střelou z kruhu sám uzavřel skóre. Celkově je na tom v sezoně o čtyři body lépe než Radil (7+15).

Jeho bratr Jakub Kovář vychytal Jekatěrinburgu vítězství 5:2 na ledě Čerepovce. Český brankář zneškodnil 29 střel domácích hráčů, překonali ho až na počátku závěrečné třetiny Alexej Ugarov a Daniil Vovčenko. To už ale hosté měli bezpečný náskok.

Obránce Michal Jordán si připsal jednu asistenci při porážce Chabarovsku s nejlepším týmem ligy Petrohradem. Jedenáctý tým Východní konference podlehl obhájci Gagarinova poháru 2:3 a skončila jeho série čtyř vítězství, nejdelší v sezoně.

Petrohrad vybojoval devátou výhru z posledních deseti utkání a suverénně vládne soutěži s náskokem 23 bodů. Vítězství hostům zajistil v 41. minutě Sergej Kalinin.

Chabarovsk v závěru už jen snížil gólem bývalého útočníka Hradce Králové Alexandrea Picarda, který dal ve svém pátém zápase v KHL první gól. U jeho trefy asistoval Jordán a zaznamenal čtvrtý kanadský bod v sezoně.

Kontinentální hokejová liga:

Chabarovsk - Petrohrad 2:3 (za domácí Jordán 0+1), Vladivostok - Dynamo Moskva 4:5, Kunlun Red Star - Dinamo Minsk 0:2, Čerepovec - Jekatěrinburg 2:5, Nižnij Novgorod - Čeljabinsk 1:4, Spartak Moskva - Lada Togliatti 4:2 (za domácí Radil 1+1), Dinamo Riga - Magnitogorsk 0:3 (Jan Kovář 1+1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud