26. srpna 2016 • 21:19

Sparta postoupila v Lize mistrů do play off, Vítkovice a Liberec prohrály

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Sparty porazili v domácí odvetě v Lize mistrů Krakov 5:4 a zajistili si po třetím duelu ve skupině O postup do 1. kola play off. Český šampion Liberec podlehl ve skupině H doma TPS Turku 1:2 po samostatných nájezdech a Vítkovice v "éčku" prohrály na ledě Kärpätu Oulu 0:1 v prodloužení.



Sparta po výhře v Krakově (7:2) a domácí porážce s Färjestadem (1:2) ve druhém vystoupení v O2 areně měla skvělý vstup do utkání. Po 24 vteřinách otevřel skóre tečí po Ihnacakově střele Vrána a za dalších 36 sekund se prosadil Forman. Brankostroj domácích se ale zastavil a ve 13. minutě snížil Slabon a v úvodu druhého dějství při Emingerově vyloučení vyrovnal Slovák Chovan.

Tým českého trenéra Rudolfa Roháčka v sestavě i s obráncem Michaelem Kolarzem a Petrem Šináglem ale dlouho nerozhodný stav neudržel. Ve 28. minutě po závaru před Radziszewským vrátil Pražanům vedení Pech a vzápětí při přesilovce pěti proti třem upravil Netík na 4:2.

Outsider se ale nevzdal. Nejdříve 41 vteřin před koncem druhé třetiny snížil Kapica a ve 44. minutě vyrovnal Drzewiecki. V čase 55:30 ale rozhodl v přesilovce druhou trefou v utkání Netík.

Liberec se po nedělní výhře nad norským Lörenskogem 4:3 až v prodloužení představil opět doma proti TPS Turku a prohrával od osmé minuty, kdy se dostal za obranu Virta a překonal Lašáka. Stav vydržel až do 54. minuty, kdy vyrovnal obránce Mojžíš. V rozstřelu rozhodl až v šesté sérii Virtanen.

Vítkovice po prohrách doma s Kärpätem (2:4) a v Krefeldu (0:2) držely podobně jako v Německu dlouho bezbrankový stav. Zatímco na ledě Krefeldu Ostravané nakonec všechny body ztratili, v Oulu sice dosáhli na zisk, ale výhry se znovu nedočkali. V čase 62:57 rozhodl po Lehtonenově přihrávce Niemelä. Aby si Vítkovičtí udrželi naději na postup, musejí 7. září doma porazit Krefeld za tři body.

HC Sparta Praha - Comarch Cracovia Krakov 5:4 (2:1, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. P. Vrána (Ihnacak, Klimek), 1. Forman (J. Hlinka), 28. Pech (Kumstát, Forman), 31. Netík (Hlinka, Mikuš), 56. Netík (Forman, J. Hlinka) - 13. Slabon (Urbanowicz), 22. Chovan (Jenčík, Drzewiecki), 40. Kapica (Urbanowicz, Dziubinski), 44. Drzewiecki (Wróbel). Rozhodčí: Hunnius (Něm.), Úlehla - Frodl, Lhotský (všichni ČR). Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 2480.
Sestava Sparty: Pöpperle - Čajkovský, Piskáček, Eminger, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Gernát, Barinka - Ihnacak, P. Vrána, Klimek - Forman, J. Hlinka, Uher - Netík, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Černoch, M. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Kärpät Oulu - HC Vítkovice Steel 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branka a nahrávky: 63. Niemelä (Lehtonen, Ruohomaa). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Salonen - Perämäki, Thomann (všichni Fin.). Vyloučení: 3:6, navíc E. Němec (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 4617.
Sestava Vítkovic: Dolejš - Výtisk, A. Sedlák, L. Kovář, Baranka, Sloboda, Klok, Puzič - P. Zdráhal, O. Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Kucsera - Olesz, Balán, E. Němec - Szturc, Gřeš, Illéš - Tomi. Trenéři: Petr a Trnka.

Bílí Tygři Liberec - TPS Turku 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 54. Mojžíš (P. Jelínek, Radivojevič) - 8. Virta (Tallinder), rozhodující sam. nájezd Virtanen. Rozhodčí: Vinnerborg (Švéd.), Hodek - Hynek, Ondráček (všichni ČR). Vyloučení: 7:10. Bez využití. Diváci: 2686.
Sestava Liberce: Lašák (od 3. nájezdu Will) - Ševc, Šimek, Derner, Mojžíš, Vitásek, Jánošík, Plutnar - Svačina, Bulíř, Radivojevič - P. Jelínek, Vantuch, Bartovič - J. Vlach, Bližňák, Stránský - D. Špaček, Mikyska. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud